Місто

Карантинні обмеження в супермаркетах Житомира та як можна придбати «заборонені» товари

12 January 2021, 16:28

З 8 січня в Україні почали діяти жорсткіші карантинні обмеження, серед яких заборона продажу непродовольчих товарів.

Які товари в обмеженому доступі в житомирських супермаркетах та яким чином можна їх придбати, 12 січня з’ясовував Житомир.info.

У новому ТЦ «Олді», який знаходиться за адресою Михайла Грушевського, 5, працює супермаркет «Сільпо». В залі не можна придбати деякі господарські товари, дитячі іграшки або посуд. Натомість житомирянам пропонують придбати їх онлайн. Водночас у торгівельному центрі працюють кав’ярні, але в режимі «на виніс». А ось будівельний супермаркет «Олді» зачинений до 24 січня, також на період локдауну не працює Jysk.


В гіпермаркеті «Ашан», який знаходиться в ТЦ «Глобал», стрічками перекритий доступ до деяких дитячих товарів, іграшок, відділів з текстилем, посудом, книгами та одягом. Втім, все це можна придбати онлайн і забрати в магазині в пункті видачі товарів. Крім того, замовлення можна оформити на території магазину.

«Є перелік товарів непродовольчої групи, які забороняються для продажу і їх можна придбати тільки через адресну доставку. У нас пункт оформлення онлайн замовлення, де дівчата можуть підказати, запропонувати той асортимент, який є на сайті. Відповідно ті товари, які дозволені до реалізації, продаються у звичайному режимі», - говорить начальник сектору касових апаратів та сектору персоналу Лідія Лутай.

В гіпермаркеті кажуть, що на такі карантинні обмеження є чимало нарікань зі сторони житомирян.

«Деякі з розумінням ставляться, деякі не розуміють, чому так, просять показати постанову та перелік що можна, а що не можна. Є незручності в магазині, займає багато часу. Потрібно переробити всі процеси, працівники задіяні в оформленні онлайн замовлень, у зборі цих замовлень», - каже Лідія Лутай.

Нагадаємо, що заступник Міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко наголосив, головною метою жорсткіших карантинних обмежень є зменшення мобільності людей та, як наслідок, запобігання інфікуванню коронавірусною хворобою.

Яким був перший день локдауну у Житомирі дивіться у сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, 7 січня Кабмін нагадав, що працюватиме та якими товарами дозволено торгувати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: торговий центр товар карантин локдаун  
Матеріали по темі