Події

​Прокуратура скерувала до суду справу щодо ще двох житомирських митників, які «нагріли руки» на оформленні вантажівок

15 January 2021, 16:18

«Нагріли руки» на оформленні автомобілів – ще двох посадовців митного поста судитимуть за зловживання.

Про це 15 січня повідомила Житомирська обласна прокуратура.

«Житомирською обласною прокуратурою, у межах процесуального керівництва, затверджено та скеровано до суду обвинувальні акти у кримінальних провадженнях стосовно ще двох посадових осіб підрозділу регіонального митного поста у місті Житомирі (стосовно двох інших посадовців обвинувальні акти було скеровано 30.12.2020)», - йдеться у повідомленні.

Двох фігурантів справи обвинувачують у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам на суму 1,6 млн грн (ч.2 ст.364 КК України).

У прокуратурі нагадали деталі справи: четверо посадовців, діючи в інтересах приватного товариства, протягом 2017-2018 років «провернули» незаконні оборудки на загальну суму 3,7 млн грн.

Зокрема, неодноразово оформляли вантажні автомобілі, використовуючи документи з недостовірними відомостями стосовно року випуску та дати їх першої реєстрації (задокументовано факти незаконного оформлення 21 транспортного засобу).

«Досудове розслідування проводило територіальне управління Державного бюро розслідувань, що у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу УСБУ в Житомирській області. Справи розглядатиме Житомирський районний суд. Публічне обвинувачення підтримуватиме Житомирська обласна прокуратура», - повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо, 4 січня 2020 прокуратура повідомила, що справу двох житомирських митників, які на «пільгових умовах» розмитнювали вантажівки, що призвело до неотримання в бюджет понад 2,1 млн грн, передали до суду.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2020 СБУ в Житомирській області задокументувала на митниці корупційну схему імпорту автомобілів з Європи. Тоді чотирьох митників підозрювали в організації схеми розмитнення вантажівок на пільгових умовах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: митниця митник розмитнення вантажівка суд імпорт авто євробляха  
Матеріали по темі