Фоторепортаж

Сидячи, лежачи і «паравозиком»: як діти у Житомирі катаються на зимових гірках. Фоторепортаж

20 January 2021, 17:00

Клейонка, шматки лінолеуму, льодянки, санки-лопатка і «класичні» санчата – з настанням сніжної та морозної погоди ці засоби пересування у тренді. Можливістю натішитися зимовими забавами у Житомирі намагаються скористатися і діти, й дорослі та на дозвіллі поспішають на ковзанки.

Для дітей це хороша можливість відірватися від гаджетів й більше бувати на свіжому повітрі, для дорослих – то своєрідний квиток у дитинство: коли мчиш згори, в обличчя дме морозним вітром, а посадка не завжди м’яка, на деякий час можна забути про турботи дорослого життя.

У деяких дворах багатоквартирних будинків місцеві мешканці відповідально підійшли до «облаштування» гірок – підсипали снігом, носили з дому воду, аби зробити їх ще більш слизькими.

До слова, у Житомирі є кілька місць, куди покататися приходять не лише жителі довколишніх будинків – люди сходяться ледве не з усього мікрорайону. Скажімо, на Польовій таких спусків кілька: у дворі на вулиці Лук'яненка, 5, ще один – неподалік, на стадіоні ПТУ за Лук'янівською, 5. А біля школи № 14 – справжній Буковель: з крутої гірки дітвора несеться сидячи, лежачи і «паравозиком». Ледве не на четвереньках діти вибираються на гірку, аби знову з’їхати

У центральній частині міста популярним є спуск біля дитячого садочка №30 (на вулиці Дмитра Донцова). Щоправда, кататися там досить небезпечно, адже можна виїхати прямо на проїжджу частину дороги.

А біля Житомирського медичного інституту сковзанку з кількох «доріжок» облаштували поряд з центральним входом у заклад. Малеча з’їжджає з невисоких гірок без санчат – просто всівшись на «каток» у товстих та м’яких комбінезонах.

20 січня фотокореспондентка Житомир.info ходила по до деяких популярних локаціях і ловила в кадр емоції щасливих дітей.

Як житомиряни розважалися у гідропарку у морозний вихідний 16 січня 2021 року, дивіться у відеосюжеті

Нагадаємо, тішитися зимовими розвагами у Житомирі можна буде недовго: вже на день 21 січня синоптики прогнозують плюсову температуру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гірка зима гірка сніг  
Матеріали по темі