Події

У Житомирі впіймали злодіїв, які викрадали автомобільні акумулятори: за одну ніч встигли обчистити 4 авто

29 January 2021, 13:01

У ніч на 28 січня в Житомирі затримали двох жителів області, які «спеціалізувалися» на крадіжках акумуляторних батарей з припаркованих у дворах автомобілів.

Про це 29 січня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«Двох жителів області поліцейські застали під час спроби витягнути акумуляторну батарею з легковика. Їх затримали та нині триває досудове розслідування. Попередньо, молодики можуть бути причетні до близько двох десятків таких кримінальних правопорушень», - повідомили в поліції.

Розслідуючи крадіжки акумуляторів з автомобілів жителів обласного центру, оперативники карного розшуку Житомирського районного управління поліції провели низку заходів для встановлення причетних осіб: опитували місцевих жителів, переглядали записи з камер відеоспостереження, проводили відпрацювання міста тощо.

У результаті вночі 28 січня застали на місці вчинення чергової крадіжки двох парубків: вони намагались витягнути з легковика, залишеного у дворі багатоповерхівки, акумуляторну батарею. Під час огляду місця події з’ясувалось, що вони встигли обікрасти ще 4 автомобілі та заховали «здобич» неподалік. Відтак виявлене вилучили, а молодиків доставили до управління поліції для з’ясування всіх обставин.

«Затримані – 20-річний житель Радомишльського району та 18-річний житомирянин. Молодший вже був раніше засуджений за незаконне заволодіння транспортним засобом. Нині встановлена їх причетність до кількох крадіжок з автомобілів, однак ми маємо обґрунтовані підозри, що їх було близько двох десятків. Тож нині у рамках досудового розслідування з’ясовуємо всі обставини», - повідомив начальник Житомирського районного управління поліції Сергій Синявський

Чоловіків затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України та вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Відповідно до ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) КК України такі протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.

Як повідомляв Житомир.info, 28 жовтня 2020 у Житомирі затримали 24-річного автозлодія, який уночі знімав акумулятори з припаркованих у дворах ВАЗівок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автозлодій крадіжка акумулятор  
Матеріали по темі