Місто

Житомирян попереджають про різку зміну погоди: посилення вітру, до 9 градусів морозу, ожеледиця

4 February 2021, 16:55

У ніч на 5 лютого в Житомирі та області очікується різка зміна погодних умов: після відлиги та дощу повернуться морози, також прогнозується сильний вітер.

Про погіршення погоди попереджає пресслужба Житомирської міської ради з посиланням на інформацію управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

«За даними Житомирського обласного гідрометеоцентру, в першій половині ночі 5 лютого по Житомирській області та місту Житомир очікується посилення північно-західного вітру до 15-18 м/с(І рівень небезпечності, жовтий). Крім того, очікується різке зниження температури повітря», – йдеться у повідомленні.

Прогноз погоди Житомиру:

5 лютого. Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. В першій половині ночі пориви 15-18 м/с. Температура вночі 7-9 ℃ морозу, вдень 3-5℃ морозу.

6 лютого. Хмарно з проясненням. Без істотних опадів. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер - західний, 5-10 м/с. Температура вночі 9-14 ℃ морозу, вдень 3-8 ℃ морозу.

7 лютого. Хмарно. Вночі без опадів. Вдень місцями невеликий сніг. Вітер східний, 7-12 м/с. Температура вночі 12-17℃ морозу, вдень 6-11℃ морозу.

У період погіршення погодних умов громадян закликають бути максимально уважними. При сильному вітрі радять обминати небезпечні ділянки місцевості, бути особливо пильними під час руху поблизу будинків, великих дерев та засобів зовнішньої реклами.

У зв’язку з прогнозованою ожеледицею водіїв просять утриматись від користування особистим автотранспортом, а при неможливості – бути максимально уважними.

Нагадаємо, синоптики прогнозували, що упродовж робочого тижня, з 1 по 5 лютого, в Житомирі та області спостерігатимуться температурні «гойдалки», дощі з мокрим снігом, тумани та ожеледиця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: погода лютий синоптики зима сніг мороз вітер ожеледиця  
Матеріали по темі