Місто

​ Комунальники розповіли про складність прибирання снігу на дорогах Житомира: техніка стара, припарковані машини заважають

10 February 2021, 11:55

З початку тижня у місті безупинно прибирають наслідки негоди. Знімальна група Житомир.info вирішила дізнатися, в яких умовах працюють люди та з якими складнощами зіштовхуються.

Для цього 9 лютого о 19:00 їдемо на КП «Управління автомобільних шляхів». О цій годині денна зміна міняється з нічною, до речі, люди тут працюють по пів доби, а то і більше.

«Цієї ночі буде працювати в місті 8 одиниць розкидачів протиожеледних засобів: 3 трактори, 2 грейдери. Також на території міста є склад протиожеледних засобів, на якому цілодобово перебувають два екскаватори. У першу чергу нічна зміна має розчистити центральні вулиці від снігу через те, що у нічний час менше припаркованих автомобілів. Буде задіяна важка техніка, а саме грейдери, вони зможуть суттєво розширити проїзну частину. Вже згодом буде працювати техніка на другорядних вулицях, у першу чергу, де є рух громадського транспорту. Нічна зміна працює з 19:00 до 8:00, відповідно денна з 8:0 до 19:00», - говорить директор КП«УАШ» Володимир Мазур.


Техніка не нова, регулярно ламається, а повністю очистити дорогу від снігу важко через припарковані автомобілі, - розповідають про нюанси роботи на підприємстві.

«Це звичне явище для підприємства, ми це маємо кожної зміни. За сьогоднішню денну зміну вийшло з ладу 2 одиниці техніки. Одну час дозволив відремонтувати, щоб вона пішла у нічну зміну, а інша буде ремонтуватися вже завтра», - каже Володимир Мазур.

«Важко і не якісно виконуємо свою роботу, коли під бортом багато припаркованих машин і ми не можемо гарно почистити вулицю, щоб було видно, що ми щось робимо. Водії деякі ставляться з розумінням та пускають, притискаються, деякі щось кривляються. Але треба ставитися з розумінням, бо хлопцям також важко на цих МАЗах рушити. Взагалі, трохи не вистачає техніки. Щоб добре крити місто треба 20 МАЗів. У мене в зміні працювало 5 МАЗів, було розбито на дві бригади. Тобто 3 працювали по центральним вулицям, наприклад - Ватутіна, проспект Миру, а інші 2 МАЗи працювали по другорядних. Холодно чи не холодно, всі хлопці працюють, не сидимо, гріємося, але техніка не нова щось ламається, трапляється. Мучимося, робимо і далі їдемо», - ділиться майстер по утриманню автомобільних доріг Дмитро Пічкур.

Нагадаємо, вранці 9 лютого управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради оприлюднило інформацію про роботу КП «УАШ» щодо розчищення снігу: за ніч висипали на дороги 212 тонн піскосуміші.

Заступник мера Житомира про прибирання снігу: Можливо, не вистачає техніки, але люди не зупиняються, працюють.

Як повідомляв Житомир.info, 9 лютого на двох міжнародних трасах, які проходять через Житомирську область, зняли обмеження руху вантажівок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прибирання УАШ сніг тротуари  
Матеріали по темі