Фоторепортаж

Фото житомирян під час снігопаду та поради косметолога по догляду за шкірою взимку

11 February 2021, 16:14

Вже кілька днів Житомир накриває хуртовиною. Комунальники борються зі стихією і розчищають тротуари та дороги. Синоптики обіцяють припинення хуртовин після 14 лютого, а от морози триматимуться ще близько тижня.

Хтось з житомирян не боїться снігу та морозу і гуляє без шапки, інші ж - навпаки, кутаються у шарфи, маски та капюшони. У місті можна зустріти як тих, хто ховається від снігопаду під парасольку, так і тих, хто насолоджується снігопадом.

Повернувшись з роботи чи навчання, прийшовши з магазину чи просто з прогулянки містом, ми всі помічаємо неприємний вплив морозу на нашу шкіру обличчя та рук. Почервоніння, печіння, сухість та обмороження - постійний супутник морозної зимової погоди.

Житомирський косметолог Валентина Остапчук спеціально для читачів Житомир.info підготувала поради, як вберегти свою шкіру під час морозів.

Рекомендації по догляду за шкірою в холодний сезон:

1. Використовуйте вдень живильний крем для захисту від морозу і вітру. Наносити крем необхідно мінімум за 30 хв до виходу на вулицю.

2. Надайте перевагу засобам для очищення шкіри з неагресивними ПАР (поверхнево-активними речовинами). В складі не має бути SLS/ SLES /ALS (лаурілсульфат натрій/ лауретсульфат натрій/лаурілсульфат амоній)

3. Користуватися зволожувальними засобами (сироватки/креми/маски) в холодну пору року необхідно ввечері.Вечірній крем нанесіть за 30-40 хв до сну.

4. Провітрюйте кімнату перед сном (навіть у мороз!), аби запобігти пересиханню шкіри.

5. Пийте достатню кількість чистої негазованої води.

Які дії погіршують стан шкіри та роблять її сухою?

1. Нанесення зволожувальних засобів перед виходом на мороз.

2. Агресивне очищення шкіри, скрабування та неправильний домашній догляд.

3. Сухе повітря у приміщенні.

4. Недостатня кількість випитої води вдень.

5. Носіння маски на морозі (мороз пересушує мокру шкіру під маскою). Знімайте (або спускайте) маску, коли знаходитесь на морозі на вулиці.

Як надавати першу допомогу при переохолодженні та обмороженні та чого робити не можна: поради житомирського лікаря читайте тут

Дбайте про своє здоров’я та шукайте себе і своїх знайомих у фоторепортажі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сніг зима снігопад хурделиця погода  
Матеріали по темі