Місто

​За п’ять сніжних днів у Житомирі випало на 75% більше лютневої норми опадів

12 February 2021, 12:20

Станом на 12 лютого у Житомирі вже випало понад 1,5 норми снігу за лютий, висота покриву складає 29 см.

Такі дані Житомир.info надав Житомирський обласний центр з гідрометеорології в оперативній інформації про погодні у мови в Житомирській області, які склалися протягом робочого тижня, з 8 по 12 лютого 2021.

«У зв’язку із переміщенням на територію України серії південних циклонів, протягом 8-12 лютого 2021 року на Житомирщині виникли складні погодні умови: щодоби випадав значний сніг, сформувався та швидко збільшився сніговий покрив, на автошляхах області утворився сніговий накат та ожеледиця. Періодичне посилення вітру до 10-14 м/с спричинило хуртовини та снігові замети. Температура повітря коливалась в межах слабких та помірних морозів», - йдеться у повідомленні обласного центру з гідрометеорології.

Так, за даними спостережень, у Житомирі впродовж 8-12 лютого випало 49 мм опадів, що становить 175% від норми за лютий. Найбільше снігу випало в перший день тижня – 8 лютого.

Висота снігового покриву у Житомирі станом на 8 ранку 12 лютого становить 29 см.

Щодо ситуації в області, то за даними спостережень метеостанцій, по всій області спостерігається перевищення місячної норми опадів за лютий. Найбільша висота снігового покриву спостерігається у Новограді-Волинському – 40 см та в Олевську – 37 см.

Скріншот з повідомлення Житомирського ОЦГ

Як повідомляв Житомир.info, синоптики прогнозували житомирянам хуртовини з 11 по 13 лютого. Очікується, що сніжити припинить 14 лютого, а вже з наступного дня температура знизиться до -20 градусів морозу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сніг кількість опадів сніговий покрив лютий  
Матеріали по темі