Місто

Ремонт житомирських доріг - під особистим контролем мера

3 June 2008, 13:00

На вулиці Мануїльського в Житомирі повним ходом ідуть ремонтні роботи.

Тут працює сучасна техніка, на проїжджій частині дороги вкладається асфальтове покриття. По ній в обхід центральних вулиць незабаром пустять весь вантажний транспорт. Проте ремонт вулиці Мануїльського не обійшовся без проблем. Колупнувши асфальт, робітники побачили, що каналізаційний колектор, який пролягає під дорогою, місцями поіржавів.  Це додало роботи іншим міським комунальним службам, адже населення нашого міста має отримати якісно відремонтовану вулицю. „Немає сенсу поки що класти асфальт на тих ділянках, де в будь-який момент може прорвати коллектор, - говорить начальник відділу комунального господарства Житомирської міської ради Віталій Шевчук. - Тому зараз ми працюємо спільно з водоканалом: вони перевіряють колектор на „слабкі” місця, якщо такі є, то одразу ж і «латають» їх, а вже за ними  дорожники кладуть асфальт та вирівнюють бортовий камінь. Термін здачі цієї дороги в експлуатацію залежить від того, скільки нових дір буде виявлено у коллекторі”.

В числі житомирських вулиць, на яких незабаром також розпочнуться ремонтні роботи, – Київське шоссе, Адмірала Щасного та Червоного Хреста. Дві останні реконструюватимуть особливо ретельно: за інформацією начальника відділу комунального господарства міської ради, на перехресті цих вулиць планується відкриття сучасного лікувально-діагностичного центру. Подейкують, стрічку перерізатиме сам Віктор Ющенко.

Як повідомив «Новостям…» Віталій Шевчук, в першу чергу в Житомирі лагодяться дороги, де проходить маршрут громадського транспорту. Перелік решти затверджує сесія Житомирської міської ради. Скільки податків зібрали з власників транспортних засобів – на таку суму й здійснюються ремонтні роботи. Цьогоріч частина цих коштів піде ще й на незаплановане «латання» ям та заглибин, які утворилися внаслідок несприятливих погодних умов.

Варто відзначити, що ремонт доріг у Житомирі перебуває під особистим контролем міського голови Віри Шелудченко. Так що є всі сподівання на те, що в нашому місті вже найближчим часом стан доріг значно поліпшиться.

Анна Дмитрієва, газета «НОВОСТИ ПО-ЖИТОМИРСКИ», № 5 від 29 травня 2008 року.

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі