Події

Подробиці затримання 27-річного шкуродера з Житомирської області: чоловік влаштував катівню у сараї, а з вбитих собак і котів готував тушонку

24 February 2021, 15:22

У селі Харитонівка на Житомирщині справжній переполох через цілий ланцюг моторошних і загадкових подій. Почалося з того, що навкруги стали зникати тварини: і бездомні, і домашні. Собаки та коти наче розчинялися у повітрі десятками. Власникам тварин достатньо було залишити улюбленця без нагляду на кілька хвилин і все: його вже немає. Немовби орудувала якась нечиста сила. От тільки місцеві одразу запідозрили, у кого та нечиста вселилася. Мешканці викликали поліцію і разом із поліцією прийшли до тієї людини. Те, що вони побачили у будинку і сараї, важко було уявити - справжній фільм жахів. Кадри не для слабких нервів. Навіть подумати важко, що все це може коїтися просто у нас за парканом, - повідомляють журналісти «Надзвичайних новин».

Село Харитонівка зовсім втратило спокій: тут безслідно почали зникати місцеві тварини. Люди кажуть, що поруч є поле, де завжди було багато собак, а зараз там немає жодного собаки. Наче крізь землю провалюються і домашні улюбленці. У однієї з жительок село зникло аж 8 котів.

«Я лише почула крик. Крикнув кіт, я пішла шукати – і не знайшла», - розповіла Лілія Степурко – власниця котів.

Тетяна Толстіхіна також не змогла знайти свою вівчарку Альфу. З собакою пішла до молочниці, пса залишила біля воріт, а коли вийшла – його вже не було.

«Ця собака була у нас як дитина. Вона колись врятувала мене: у лісі стався приступ, а вона привела чоловіка в ліс, який мене вивіз звідти», - розповіла власниця вівчарки.

Добу жінка шукала свою Альфу, а тоді звернулася до правоохоронців. Де можу бути пес – у селі здогадувались. Тому й повели поліцію до місцевого молодика. У нього в сараї виявили справжню катівню: усі підлога залита кров’ю, а під стіною у мішку – рештки кількох випотрошених собак.

«У моїй практиці такого жаху ще не було. У приміщенні знайшли удавку, ножовку, бензопила, дві сокири у крові. Коли людина розчленовує і від цього отримує насолоду, і навіть не усвідомлює своїх дій, то це страшно», - розповіла зоозахисниця Олена Мартинюк, яка багато років займається захистом тварин. Саме вона зняла на телефон шокуючі кадри. Жінка вважає, що то не простий сільський живодер, а збочений маніяк з психічними відхиленнями.


Денис – господар дому, йому 27 років. Він пристойно одягнений і справляє враження адекватної людини. Але картина у його будинку ладна будь-кого занурити у глибокий шок. У мисках тут собача туша та печінка, а також багато тушонки, у баняках – м’ясо. Виявляється Денис їсть собаче м’ясо і не соромиться у цьому зізнатися.

«Узагалі я травоїдний. А ви що не їсте м’ясо? Це ж краще ніж споживати алкоголь та курити сигарети», - апелює молодик.

Сусіди просто приголомшені. Таке вони бачили хіба у фільмах жахів. Про те, що зникнення тварин у селі – справа рук Дениса, односельчани підозрювали давно. Два роки тому хлопець забив пса свого дядька. Тоді мати Дениса звернулася до сільради, аби допомогли впоратися з сином.

Хлопець проживає у будинку по сусідству із рідною сестрою. Чи знали родичі, що коїться у їхньому сараї, та чому не завадили цьому, - з’ясувати не вдалося. Говорити про це рідні зараз не хочуть, з будинку не виходять.

Дениса ж затримала поліція та розпочала кримінальне провадження.

«вилучили з місця події ряд речових доказів, які підтверджують те, що дійсно цей чоловік жорстоко поводився з тваринами. Собаки – це не свійські тварини, вони не вирощуються для того, щоб їх використовували в їжу, тому внесено саме таку статтю і дано таку кваліфікацію», - розповів начальник ГУНП в Житомирській області Юрій Олійник.

У ході слідства Денису призначать психіатричну експертизу. Та схоже, що він добре усвідомлював, що саме робить. Односельці кажуть, що жорстокості й садизму у нього, як у справжнього збоченця. Селяни бояться, якщо хлопця не покарати – його жертвами можуть стати вже люди.

«Він говорив людям, що пробував різне м’ясо, не пробував ще людського. Їсти йому було що, він не голодав. Але він йшов і вбивав собак, він чатував на них. Йому вже хотілося вбивати, а не їсти. Сьогодні він вбиває котів та собак, а завтра, не дай Бог, чиюсь дитину. Люди вже бояться випускати дітей на вулицю», - розповідають у селі.

Місцеві просять у поліції захисту та найсуворішого покарання для шкуродера, інакше не уникнути самосуду, бо родичі, начебто, вже погрожують обуреним сусідам

Як повідомляв Житомир.info, 17 лютого поліція повідомила про затримання у селі Харитонівської ОТГ 27-річного чоловіка, якого підозрюють у шкуродерстві: відловлював сусідських собак і вбивав. Наступного дня суд відпустив затриманого шкуродера під цілодобовий домашній арешт, прокуратура повідомила, що готує апеляцію.

Житомир.info за матеріалами «Надзвичайних новин»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: живодер Харитонівка собака кіт м'ясо  
Матеріали по темі