Культура

Артем Кондратюк виборов Гран-прі на Всеукраїнському фестивалі “Пісенний сад”. 2 ФОТО

4 June 2008, 09:45

1 червня у Києві відбувся заключний гала-концерт IV Всеукраїнського фестивалю “Пісенний сад”. Це безвнесковий багатотуровий творчий конкурс популярної музики для авторів і виконавців віком 8-18 років, народився восени 2003 р. Лауреати фестивалю демонстрували своє вокальне мистецтво на концертних майданчиках різних країн світу, у тому числі на дитячому “Євробаченні”. Наразі “Пісенний сад” всебічно підтримує народний депутат України від фракції Блоку Юлії Тимошенко Сергій Пашинський.

Мешканець смт. Озерне Житомирського району 17-річний Артем Кондратюк став володарем Гран-прі у старшій групі цього фестивалю. Перемогу житомирянину принесла пісня Олеся Коляди “Тебе не зрозуміти”.

-В останню мить перед виступом ми придумали, щоб Артем взяв у руки червону троянду. Виступ вийшов справді вишуканим, - ділиться музичний керівник переможця Лариса Петрівна Івасенко. Вона працює з Артемом протягом останніх трьох років ледь не щодня.

На початку пісенного конкурсу брали участь 2000 виконавців з усієї України. Артем визнає, що особливо хвилювався на гала-концерті.

- Цей фестиваль відкрив мені дорогу до “Слов’янського базару”, де виступатиму у наступному році. Також звернулися кілька радіостанцій, щоб взяти мою пісню для ротації, - радіє співак.

Додає, що Сергій Пашинський подарував йому цифрову відеокамеру.

- Ще Сергій Володимирович пообіцяв сприяння й надалі. Як один із переможців я поїду влітку в Іспанію, де відпочиватиму і даватиму концерти.

У репертуарі Артема Кондратюка 60 пісень. Він працює солістом обласного драмтеатру і постійно бере участь у різноманітних концертах.

Наразі співак має намір співпрацювати з визнаними грандами українського вокалу, таких як Володимир Гришко.

На святі за сприяння Житомирської обласної ради побували 205 школярів Житомирщини – з Коростенського, Малинського, Коростишівського і Житомирського районів. Їм було надано чудову можливість подивитися великий гала-концерт лауреатів IV Всеукраїнського фестивалю дитячої творчості «Пісенний сад», вони одержали подарунки і радість від спілкування з організаторами дійства і між собою.

Фестиваль було організовано Міжнародним благодійним фондом «Діти Чорнобиля за виживання» за підтримки народного депутата України від БЮТ, голови Житомирської обласної організації партії «ВО «Батьківщина» Сергія Пашинського.

 

1. Лариса Ивасенко с Артемом Кондратюком и статуеткой, полученной на фестивале.

 

 

2. Сергей Пашинский вручает призы лауреатам фестиваля.

Ольга Стасів

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі