Фоторепортаж

Житомирське управління СБУ показало будні спецпідрозділу та свого чотирилапого «співробітника». Фоторепортаж

24 March 2021, 15:40

25 березня 1992 року Верховна Рада України прийняла закон „Про Службу безпеки України”, а у 2001 році цей день почали відзначати як День Служби безпеки України (далі - СБУ). Напередодні свого професійного свята бійці спецпідрозділу “А” спеціально для Житомир.info показали, як проходять їх тренувальні будні та як тренується і працює їх наймолодший співробітник Аракс.

Відділ Центру спеціальних операцій «А» СБУ в Управлінні СБУ в Житомирській області, більш відомий як підрозділ «Альфа». Основна задача підрозділу - припинення терористичних актів. За ними - силова фаза операцій із проведення затримання особливо небезпечних злочинців, які проходять у справах, що веде СБУ.

Наймолодший співробітник (за документами - спецзасіб) спецпідрозділу «А» у регіоні - Аракс, бельгійська вівчарка малінуа. Йому рік і він - улюбленець усього управління Житомирської області.

На навчаннях на полігоні вони відпрацьовували тактичні елементи, стрілкові вправи, евакуацію пораненого з поля бою та затримання злочинця за допомогою «спецзасобу» на ім‘я Аракс.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ навчання спецпідрозділ  
Матеріали по темі