Культура

На першому засіданні Науково-консультативної ради Житомира говорили про звернення до ОДА щодо внесення 9 об'єктів до Держреєстру пам'яток

15 April 2021, 12:30

У Житомирі провели перше засідання Науково-консультативної ради, під час якого говорили про стан справ у сфері культурної спадщини міста.

Про це 15 квітня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«На сьогодні 188 пам'яток культурної спадщини міста перебуває на державному обліку. З них 2 пам'ятки національного значення та 26 пам’яток місцевого – занесені до Державного реєстру нерухомих пам'яток України. 32 об'єкти включені до Переліку щойно виявлених об'єктів культурної спадщини м. Житомира.

Завідувачка сектору з питань охорони культурної спадщини департаменту містобудування та земельних відносин Олена Бабушко зазначила, що фахівці з охорони культурної спадщини міської ради звернулися до відповідного органу Житомирської ОДА з тим, щоб внести ще 9 об'єктів нашого міста до Державного реєстру нерухомих пам'яток України.

Зазначено, що до Державного реєстру нерухомих пам'яток України занесено будинок «Особняк графині М. М. фон Белль», що знаходиться на вулиці Пушкінській, 8 та є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Як розповідають фахівці, до Міністерства культури та інформаційної політики України подано проєкт «Реставрація пам'ятки архітектури місцевого значення «Водонапірна башта» для участі у відборі за державною програмою з реставрації та ремонту пам'яток культурної спадщини, які будуть реалізовані в рамках програми «Велике будівництво».

На своєму першому засіданні Науково-консультативна рада Житомира також визначилася з президією та створила три комісії – з питань охорони культурної та історичної спадщини; з розвитку туризму та залучення інвестицій та художньо-мистецьку комісію.

До складу дорадчого органу входять фахівці у сфері архітектури, історії, художники та інші експерти. Хто саме увійшов до складу Науково-консультативної ради, дивіться тут

«Основним завданням колегіального дорадчого органу є професійне вирішення питань дослідження, охорони, реставрації, відтворення об'єктів культурної спадщини, збереження традиційного характеру середовища населених місць шляхом опрацювання висновків, рішень, рекомендацій і пропозицій для органів державної влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій», – пише пресслужба міської ради.

Нагадаємо, питання про створення Науково-консультативної ради Житомира розглядали на черговому засіданні виконкому 7 квітня 2021 року, під час якого і прийняли відповідне рішення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Науково-консультативна рада архітектура засідання  
Матеріали по темі