Фоторепортаж

Діти з 17-ти ОТГ Житомирської області дистанційно змагалися у створенні писанок. Фоторепортаж

16 April 2021, 13:45

Відтворені старовинні обереги, традиційні писанки та різноманітні ідеї мальованок на давній та сучасний лад, об’єднані у цілі композиції, зібрали у виставковій залі КЗПО «Обласний Центр дитячої та юнацької творчості». Тут 16-17 квітня триватиме обласна виставка-конкурс «Великодні писанки» на тему «Дерево життя».

Червона зона та карантин не завадили проведенню 20-ї виставки: 58 учасників з 17-ти територіальних громад надсилали свої роботи на дистанційну виставку-конкурс переважно поштою, але були учасники, які змогли привезти свої роботи самостійно. Композиція з писанок – це лише перше конкурсне завдання. До кожної композиції учасник записував і надсилав відео про виготовлення своєї роботи. Також журі за допомогою платформи ZOOM разом з учасниками у режимі онлайн розписуватиме писанки. Камеру діти мали встановлювати так, щоб члени журі могли бачити те, як відбувається процес створення писанки.

Загалом учасники від 6 до 18 років змагаються у трьох вікових категоріях – середня, молодша і старша – та у двох номінаціях – писанка та мальованка.

Заступниця директора «Обласного центру дитячої та юнацької творчості» Наталія Пантус розповідає, що 20 років тому починала проводити такі виставки разом зі своїми колегами, щоб відродити традиції писанкарства.

«Дуже приємно, що писанки у нас стали популярними і їх тепер пишуть. Пишуть і бабусі, і мами, і діти. Взагалі, існує таке повір’я, що доки писатимуть писанки, доти і буде радість на землі. У нас сьогодні вже 20-а виставка писанок, і, мабуть, не просто так, у нас цього року проходитиме ще й Всеукраїнська виставка писанок – учасники з різних областей вже почали надсилати нам свої роботи. Переможці сьогоднішньої обласної виставки також вже за тиждень змагатимуться з учасниками з інших областей України», – говорить Наталія Пантус.

Як повідомляв Житомир.info, у 2019 році в житомирській обласній бібліотеці для юнацтва провели майстер-клас з писанкарства для студентів професійно-технічних училищ – їх вчили розписувати писанки воском.

Житомир.info



Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: писанка писанкарство крашанка Пасха Великдень конкурс виставка  
Матеріали по темі