Події

У Житомирі ще одна продавчиня «клюнула» на шахрайство під приводом перевірки заземлення у магазині: віддала виручку і прикраси

5 May 2021, 18:29

У Житомирі продавчиня ще одного магазину повірила жінці, яка нібито прийшла перевірити заземлення у магазині, та віддала шахрайці виручку і власні коштовності.

Про це 5 травня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«Подія сталась уранці 4 травня в одному із торговельних павільйонів. Відвідувачка, назвавшись працівницею офіційної установи, нібито через перевірку подачі електричного струму наполегливо рекомендувала продавчині віддати їй металеві прикраси та гроші з каси. Потому пішла разом з ними геть. За фактом шахрайства поліція розпочала кримінальне провадження», – йдеться у повідомленні.

Про злочин до поліції повідомила продавчиня торговельного павільйону у мікрорайоні Богунії. Правоохоронцям, які прибули на місце події, жінка розповіла, що до приміщення, коли у залі не було інших відвідувачів, зайшла незнайома їй жінка та відрекомендувалась працівницею Держенергонагляду. Візитерка пояснила, що нині проводяться роботи з перевірки електромережі, відтак буде подаватися струм високої напруги. Для того, щоб уникнути травмування та загоряння цінностей, незнайомка наполегливо запропонувала продавчині зняти із себе металеві коштовності, вийняти гроші з каси й покласти усе це в її пакет.

За деякий час візитерка скористалась зручним приводом і неуважністю продавця та непомітно вийшла з павільйону. Разом із собою незнайомка забрала ювелірні прикраси та близько 20 тисяч гривень виручки.

Відповідні відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) КК України. Правоохоронці встановлюють причетну до правопорушення особу. Її прикмети: жінка віком близько 50 -55 років, зростом близько 165-170 см, худорлявої тілобудови, волосся коротке темне із сивиною. Була одягнена в куртку із шкірозамінника коричневого кольору, на обличчі мала чорну захисну маску.

Нагадаємо, це не перший аналогічний випадок у Житомирі. Так, 24 лютого 2021 року 50-річна житомирянка, продавець одного із магазинів міста, віддала свої прикраси та гроші шахрайці, яка прийшла «перевіряти стан заземлення». А 21 квітня «на гачок» попалася 64-річна житомирянка, яка працює у крамниці: жінка втратила всі свої прикраси та 1700 гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство ошуканець  
Матеріали по темі