Суспільство

У Житомирській області на будівлі підприємства вивісили прапор із серпом та молотом

8 May 2021, 16:57

8 травня, у День пам'яті та примирення, на будівлі одного з підприємств у місті Коростень Житомирської області з’явився прапор Радянського Союзу. Червоний стяг із серпом та молотом сусідить з Державним прапором України.

Про це повідомляє Коростень.today, редакція якого отримала відповідне фото від читачів.

«8 травня, у День пам'яті та примирення, ТОВ "Автосвіт", яке знаходиться по вулиці Сергія Кемського, 50, розмістило при вході, поруч зі стягом України, прапор Радянського Союзу», – пише сайт.

Видання цитує коростенців, які надали відповідну інформацію: «У День пам'яті та примирення ТОВ "Автосвіт ЛТД" вивісило на центральному вході до свого підприємства червоний прапор із серпом та молотом».

Фото з сайту Коростень.today

Журналісти сайту зазначають, що наразі невідомо, чи про інцидент знають у місцевій поліції. Видання додає: станом на 14:00 год. 8 травня 2021 року прапор висів на будівлі підприємства.

Зауважимо, що 8 травня пресслужба ГУ Нацполіції у Житомирській області нагадала, що за використання забороненої символіки передбачена відповідальність. «Стаття 436 -1 Кримінального кодексу України - виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки і пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів карається позбавленням волі на строк до п’яти років», – йшлося, зокрема, у повідомленні поліції.

Зображення з сайту ГУНП

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Коростень радянська символіка День пам'яті та примирення  
Матеріали по темі