Новини компаній

Як займатися спортом вдома: поради і лайфхаки

21 May 2021, 13:09

60a25947f0d70.jpeg

Вже понад рік світ стоїть на паузі через карантинні обмеження. Мільйони громадян змушені відмовитися від звичного ритму та способу життя. Люди перестали ходити на роботу замінивши її домашнім офісом. Перестали зустрічатися у кафе і просто великими компаніями. Постраждали й прихильники спорту, адже спортзали практично постійно під забороною. На жаль далеко не всі мають силу волі для домашніх тренувань, а фігуру і форму підтримувати хочеться. То як змусити себе займатися вдома? Як робити все правильно без нагляду тренера та зустріти теплий сезон з красивою фігурою? Ділимося порадами.

Правильна підготовка — 50% успіху

Перш ніж почати тренуватися потрібно правильно до цього підготуватися. В процесі підготовки з’явиться і настрій і мотивація. Отож, рекомендації наступні:

  1. Оцінюємо власну форму та аналізуємо, що ми повинні отримати від тренувань. Скинути пару зайвих кілограмів? Розвинути гнучкість? Прибрати болі в спині, а може накачати п’яту точку і прес? Коли є конкретна мета — працювати набагато легше.
  2. Підбираємо під нашу мету тип тренувань. Звісно, одні і ті ж вправи не підходять тим хто хоче схуднути і приміром попрацювати над гнучкістю. В Інтернеті маса відеоуроків, причому в вільному безкоштовному доступі. Більше про різні види тренувань читайте далі у тексті.
  3. Купуємо інвентар та нову форму. Нічого не мотивує краще, ніж нова красива форма. Важливо обрати щось зручне і якісне. Не обов’язково витрачати шалені кошти. Наприклад, такі спортивні бренди, як New Balance акції влаштовують дуже часто. Крім форми та кросівок подбайте й про такі товари, як: фітнес- резинки, коврик, можливо гантелі, обруч або еспандери. Все залежить від того, яке тренування ви для себе обрали
  4. Вибираємо місце для тренувань. Звісно це дім, або подвір’я чи парк. Все залежить від погоди та ваших побажань. Комусь зручно займатися виключно вдома. Виділіть для цієї мети окремий куточок у квартирі, бажано щоб вас ніхто в цей момент не відволікав. Чудово, якщо кімната гарно провітрюється.
  5. Вибираємо час. Ідеально, якщо вдасться щоразу проводити тренування в один і той самий час. Це швидко увійде у звичку та систематизується. Просто впишіть у свій графік спорт і дотримуйтеся його. Грамотно складений розпорядок дня робить його дуже продуктивним.

До підготовчого процесу можна додати ще підбір плейлисту. 90% людей люблять тренуватися під музику, тож подбайте завчасно про улюблений перелік пісень, котрі одразу ж допомагатимуть налаштуватися на потрібний настрій.

Кардіо, силові чи розтяжка: як вибрати?

Якщо ви до цього займалися спортом, то приблизно знаєте можливості свого організму і те, який спорт вам найкраще підходить. В будь-якому разі не варто одразу ж навантажувати організм на повну. Це не дає бажаного результату, та ще негативно відзначається на здоров’ї і самопочутті.

Кардіо-тренування покликані тренувати серцеві м’язи, покращувати кровообіг, насичувати кров киснем. З допомогою кардіо можна позбутися зайвих калорій і схуднути. З оптимальних домашніх кардіо-вправ, можна відмітити скакалку, стрибки на напівзігнутих ногах, імпровізація боксу, біг по імпровізований драбині. Для цього можна з підручних (безпечних та стійких) предметів, зробити хоча б дві сходинки і швидко по них вибігати та збігати вниз. Біг — ще одна відмінне кардіотренування. Мета таких вправ змусити серце пришвидшено працювати протягом кількох хвилин. І так з перервами протягом 30-40 хв. Це оптимальний час для тренування.

Силові тренування покликані набирати м’язову вагу, качати прес, тріцепси та біцепси. Обов’язково потрібно мати вдома відповідні інструменти (гантелі, резинки, тощо). Для силових тренувань обов’язковим пунктом є правильне харчування. Багато білка, свіжих овочів, і мінімум 5 прийомів їжі у день.

60a25947dca81.jpeg

Розтяжка — покликана розвивати гнучкість. Це оптимальний варіант для новачків, котрі хочуть просто підтримувати себе в формі, гарно почуватися, позбутися від болі у спині, тощо. Для розтяжки потрібні лише спеціальний коврик та відповідний настрій. Йога, пілатес — варіантів безліч. Обираємо в інтернеті потрібне відео і повторюємо за тренером.

У домашніх тренуваннях немає нічого складного. Дехто не вірить в ефективність таких занять, але дарма. Якщо тренуватися регулярно і робити це правильно ефект буде чималий. Навіть звичайна зарядка зранку задасть гарного настрою на цілий день.

І звісно ж не забувайте про три золоті правила: пийте багато води, слухайте своє тіло і не забувайте про те, яку користь ви робите для власного здоров’я.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: спорт тренування  
Матеріали по темі