Місто

​Молитвою та покладанням квітів в День Героїв вшанували пам’ять житомирських воїнів

23 May 2021, 11:21

У Житомирі 23 травня відбулися урочистості з нагоди Дня героїв. О 10:00 біля меморіальних стендів на майдані Соборному пройшов мітинг-реквієм за участі місцевої влади, рідних та друзів загиблих воїнів. Героїв вшанували молитвою та покладанням квітів.

«Кожен час має своїх героїв, але всі вони захищали Україну і боролися за її незалежність. Особливо для житомирян - це 95 бригада, інші військові підрозділи й хлопці добровольці, які пішли першими на цю війну. В Житомирській області у 2014 році відсоток тих, хто пішов на війну, був найвищим по Україні. Не Закарпаття, не Львівська, не Івано-Франківська область, а саме Житомирська. Чому так? Напевно, у нас в ДНК є цей код - захищати свою країну, тому для нас цей день особливий», - каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Об 11.00 год. заплановане покладання квітів до могил на Смолянському військовому кладовищі, до могил М.Сціборського та О.Сеника та до пам’ятника О.Ольжичу.

Нагадаємо, 21 травня на сайті Житомирської міської ради повідомляли про план заходів до Дня Героїв.

Як повідомляв Житомир.info, 14 березня 2021 у Житомирі відзначили День українського добровольця, поклавши квіти до пам’ятного знака Героям Небесної Сотні та меморіальних дощок героям АТО/ООС.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День Героїв АТО ООС військовий  
Матеріали по темі