Фоторепортаж

Електростанції, лелеки та заквітчані поля: село Сонячне під Житомиром. Фоторепортаж

11 June 2021, 15:13

У передмісті Житомира є невелике село Сонячне. До 1965 року село мало назву Андріївка, адже його наприкінці ХІХ-початку ХХ століття заснував землевласник, дворянин Андрій Аршеневський.

Відоме серед містян Сонячне тим, що за ним знаходиться озеро Мельком, на яке житомиряни часто їздять засмагати. Саме село зазвичай проїжджають маршруткою чи машиною і не помічають. А дарма.

Хоча тут і нема визначних пам’яток архітектури, тут є багато маленьких «фішок», які зроблять вашу прогулянку до озера через село цікавою та приємною.

У селі Сонячному проживає близько семи сотень людей. Тут можна побачити будинки на будь-який смак: від стареньких одноповерхових до сучасних котеджів, від простих мінімалістичних до примхливих, від приватних до багатоквартирних «поверхівок». Майже у кожному дворі буяють квіти і майже на кожному городі стоять опудала. Тут живе багато лелек – на стовпах та на старих деревах чимало їх гнізд.

Місцеві люблять прикрашати свої ворота державною символікою. Також популярною прикрасою воріт та огорож тут є зображення тварин, переважно коней. У селі діють великі сонячні електростанції, є кілька магазинів, клуб та бібліотека.

У полях навколо села росте багато квітів і лікарських рослин, наприклад, ромашка та ірга.

Настрій від прогулянки Сонячним псує лише викинуте на узбіччях та полях побутове сміття.

Літня «прогулянка» селом Зарічани, що в передмісті Житомира, – у фоторепортажі від 10 липня 2020 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: передмістя Сонячне  
Матеріали по темі