Місто

​Вперше у Житомирі пройде чемпіонат України з плавання на відкритій воді

22 June 2021, 17:15

Житомир вперше прийматиме чемпіонат України з плавання на відкритій воді. Змагання триватимуть 26 та 28 червня у гідропарку. На чемпіонат приїде більше ніж триста професійних плавців, які змагатимуться у різних вікових категоріях. Запливи у перший день змагань відбуватимуться на трьох дистанціях.

«Починаємо о 10-й годині, об 11:00 стартують перші дистанції - це 10 км та 7,5 км, долають їх приблизно три години, о 15-й годині починають долати дистанцію у 5 км. Це основна програма. Крім того, будуть різні локації й можна прийти подивитися, як відбувається захід такого формату, тому що будуватимуться спеціальні понтонні системи, ціле містечко чемпіонату. Ми запрошуємо усіх в гідропарк просто повболівати та подивитися, як це відбуватиметься», - розповідає начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.


У понеділок, 28 червня, у гідропарку змагатимуться ветерани спорту у категорії «MASTERS», а також нагороджуватимуть найкращих спортсменів.

«28 червня - це другий день змагань, продовжується дистанцію у 2,5 км і в рамках цього чемпіонату будуть змагання «MASTERS», тобто це вже ветерани спорту, старші спортсмени віком 40+. Так само змагатимуться на дистанції 5 км і 2,5 км. Крім цього, 28 червня буде нагородження усіх учасників змагань, тобто ми знатимемо найкращих в Україні по своїх дистанціях та вікових категоріях. 28 червня ми розпочинаємо о 10-й годині й закінчуємо орієнтовно о 14-й годині», - говорить начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.

Як зазначила Ірина Ковальчук, якісь води у річці не впливає на проведення чемпіонату, однак до заходу мають зробити дослідження.

«Зараз взяли нові проби води й будемо знати за кілька днів наскільки вона якісна. Але це не впливає на проведення чемпіонату, адже усі учасники будуть у гідрокостюмах. Вони звикли брати участь, адже плавання на відритій воді - це окремий вид спорту і він відбувається виключно у водоймах, морях чи океанах», - відповідає начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.

Отож, 26 та 28 червня житомиряни зможуть побачити, як професійні плавці змагатимуться за першість у чемпіонаті України з плавання на відкритій воді.

Як повідомляв Житомир.info, 22 травня 2021 року у Житомирі проходив турнір з плавання на відкритій воді «Кубок трьох річок».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: плавання змагання гідропарк Чемпіонат України  
Матеріали по темі