Культура

«Олег Черпіцький продовжує справу життя своєї матері...»

9 June 2008, 11:00

Народний депутат Олег Черпіцький патронат над Денишівським дитячим дошкільним будинком для дітей-сиріт пояснює просто: «Тут виріс!»

Вихованцям Денишівського дитбудинку від трьох до семи. У закладі компенсуючого типу з штатом у 96 працівників виховують дітей з затримкою психічного, мовного розвитку  та добре памятають сімю Черпіцьких – тут мати народного депутата пропрацювала все своє життя, спочатку вихователем, потім директором.

Вихователь закладу Надія Буханевич, згадуючи складні часи для держави і дитбудинку ( у якому вона працює вже 44 роки),  розповіла, було й таке, що дітей не було чим годувати, тоді рятували сини Люби Саківни Черпіцької, привозили елементарні, проте такі необхідні цукор, крупи, фрукти...

 

«Сьогодні, коли держава почала більше уваги приділяти інтернатним закладам, є можливість говорити не лише про вирішення проблемних питань, пов’язаних з матеріальним забезпеченням, а й передусім про психологічні й духовні потреби дітей з притулків та дитбудинків – це гострий дефіцит у спілкуванні, реалізація творчих можливостей» - зауважив під час чергового візиту на малу батьківщину Олег Черпіцький.

 «В обездолених дітей на всіх одна мрія: знайти маму й тата, цю істину ми з братом збагнули ще у дитинстві...»

Олег Черпіцький взяв участь у концерті вихованців, подарував солодощі та запевнив колектив Денишівського дитбудинку, що надалі опікуватиметься його життям та долею кожної дитини. Особлива увага приділятиметься активізації процесу усиновлення, відвідування закладу волонтерами – повідомили у прес-службі Житомирської міської організації БЮТ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі