Місто

​У Житомирі вогнеборці з усієї області змагалися за звання найсильнішого рятувальника

20 July 2021, 14:11

У Житомирі 20 липня більше сотні рятувальників змагалися за звання «Найсильнішого пожежного-рятувальника» області. Мужність, спритність, витривалість: саме такі якості має проявити учасник змагань, щоб перемогти.

«Сьогодні тут зібралося більше 150 учасників з усіх підрозділів Житомирської області. Сьогодні ми визначимо найсильнішого пожежника-рятувальника та найкращу ланку газодимозахисної служби. Це робота, яку пожежні виконують в повсякденній своїй діяльності, визначимо, в кого з них найстійкіші моральні здібності та найкращі фізичні якості. Ми проводимо ці змагання вже втретє, в минулому році не проводили, так як була пандемія коронавірусу і карантин. Ці змагання є відбором для прийняття участі і формування команди для чемпіонатів України. Усе робиться на швидкість, часові показники — це основний критерій даних змагань. Нагороди сьогодні — це кубки, медалі та грамоти», — розповів головний суддя змагань Олександр Ковальський.


«Будемо надіятись, що впорався. Змагання - супер, атмосфера клас, рекомендую. Ще й в таку погоду — просто супер, приходьте, спробуєте», — ділиться враженнями учасник змагань з Радомишля Олександр Савицький.

«В цих змаганнях я беру участь щороку, але не завжди змагаюсь в індивідуальному забігу, тому це мій другий забіг. Перший був не такий вдалий. Сьогодні побачимо, який результат. Найскладніше було нести в кінці умовного потерпілого. Учасник має проявити мужність, витримку, не має здаватися», — розповідає житомирянин Леонід Павлюченко.

Нагадаємо, перші такі змагання за звання «Найсильнішого пожежного-рятувальника» проходили 19 липня 2018 року.

Як повідомляв Житомир.info, 3 квітня 2018 року на ПАТ «Житомирський маслозавод» пройшли показові навчання рятувальників. Вони вчилися діяти у випадку хімічної аварії на об’єкті, у даному випадку – умовному викиді аміаку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежник рятувальник змагання ДСНС  
Матеріали по темі