Місто

За пів року заборгованість житомирян перед водоканалом зросла на 5 млн грн. Список адрес абонентів, які мають понад 35 тисяч боргу

21 July 2021, 16:20

Загальна заборгованість населення за послуги водопостачання та водовідведення, надані комунальним підприємством «Житомирводоканал», станом на 1 липня 2021 року становила 52,6 млн грн.

Про це 21 липня повідомила пресслужба КП «Житомирводоканал» Житомирської міської ради.

«На жаль, маємо констатувати, що станом на 01.07.2021 року загальна сума заборгованості населення перед КП “Житомирводоканал” склала – 52 629 тис.грн, з яких 25 224 тис. грн – заборгованість більше 3-х міс. Це великі кошти, які ми могли б витратити на модернізацію нашого підприємства та забезпечення безперебійного водопостачання нашого міста якісною водою», – йдеться у повідомленні.

У водоканалі також акцентують, що платежі – це єдине джерело надходження коштів, які необхідні для:

- закупівлі реагентів для знезараження води;
- оплати рахунків за електроенергію, яка витрачається на підготовку питної води;
- закупівлі матеріалів для ремонту водопровідних і каналізаційних мереж;
- виплати заробітної плати тим, хто цілодобово забезпечує безперебійне водопостачання та водовідведення в складних умовах сьогодення;
- забезпечення запчастинами і пальним спецтранспорту.

«На жаль, є й такі споживачі, які систематично з об’єктивних причин або умисно ухиляються від сплати рахунків за спожиту воду — у 51 абонента сума накопиченого боргу перевищує 35 000 грн», – зауважують у водоканалі.

На сайті підприємства оприлюднили актуальний список абонентів-боржників.

Скріншоти з сайту КП «Житомирводоканал»

Тим споживачам, у яких борг все ж накопичився, нагадують, що вони можуть укласти договір реструктуризації та виплачувати його невеликими, посильними сумами.

Для оформлення договору реструктуризації боргу, необхідно звернутись до відділу по роботі з боржниками.

Детальніше про укладання договору про реструктуризацію боргу – тут

Споживачів, які виявили свою адресу, а інформація не відповідає показникам по особовому рахунку, просять звернутися до абонентського відділу КП «Житомирводоканал» для уточнення і коригування.

У пресслужбі КП «Житомирводоканал» у коментарі Житомир.info уточнили, що станом на 1 січня 2021 року заборгованість населення за послуги водопостачання та водовідведення становила 47 млн грн. Тобто, за пів року заборгованість зросла більш як на 5 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 1 серпня 2021 року загальна заборгованість населення перед КП «Житомирводоканал» становила 31,4 млн грн. Були абоненти, борг яких сягав понад 40 тис грн. На підприємстві обурювалися, що серед боржників були відомі в Житомирі підприємці, політики і громадські діячі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал заборгованість  
Матеріали по темі