Місто

Скільки коштують кавун та диня на житомирському ринку та як правильно обрати

27 July 2021, 16:15

У Житомирі на Житньому ринку з’явилися кавуни та дині привезені з Херсонщини. Ціна на кавун сягає 15 грн за кілограм, а от вартість дині коливається в межах від 10 до 19 грн. Продавчині запевняють, що плоди стиглі та смачні, а також діляться порадами, як їх обрати.

«Кавун –15 грн, диня – 16 грн. Я обираю кавун стукаючи. Велика пляма на протилежному від хвостика боці — це кавуничка. Щоб обрати диню потрібно нажати в межах плодоніжки, якщо там м’яке місце – буде класна диня. Диню можна ще обирати за запахом, а кавун потрібно стукати, має бути дзвінкий звук. Ціни цього року дорожчі, все дорожче», — каже продавчиня Марина.


Продавчиня Марія запевняє, що плоди проходять ретельний відбір.

«Зараз привозять все спіле, бо вибирають спіле, а вже на вересень, коли будуть зачистки полів, тоді вже буде все підряд. По партіям завжди видно який кавун, якщо ви йдете по базару і бачити кавун в розрізі, означає, що партія хороша. На даний момент практично немає зелених кавунів. В основному зелені хвостики в них через те, що баштани (поля на яких вирощують кавуни та дині — ред.) молоді. Всі гадають, що він зелений, бо звикли до того, що треба, щоб хвостик був сухий, але зараз так, як баштан молодий, корінці всі зелені. Цього року трохи кавун пішов пізніше, тому він дорожчий, для цієї пори він дорожчий на 4 грн», – розповідає продавчиня Марія.

Окрім вітчизняної дині, на прилавках ринку можна ще зустріти і дорожчий сорт з-за кордону, ціна його складає 35 грн.

Нагадаємо, що у 2020 році херсонська диня коштувала від 15 грн до 20 грн, закордонна - 40 грн, а кавун від 9 до 10 грн.

Як повідомляв Житомир.info, до кінця липня 2021 року в Житомирському обласному лабораторному центрі безкоштовно перевіряють овочі та фрукти на вміст нітратів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кавун диня ціна ринок Житній ринок  
Матеріали по темі