Фоторепортаж

​Юним науковцям області провели екскурсію історичним центром Житомира. Фоторепортаж

27 August 2021, 15:54

У Житомирі відбулася історична екскурсія центром міста для юних науковців - учасників ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН України на базі Житомирського обласного Центру дитячої та юнацької творчості.

Кандидат історичних наук, доцент Поліського національного університету Геннадій Махорін розповів про видатних людей міста, винахідників та науковців, тих, хто творив історію сучасної України. Молодь подивилася на унікальні пам’ятки нашого міста та дізналася історію старовинних будинків на центральних вулицях і цікавинки міста. Частина з них:

Цукерки “Корівка” родом з Житомира. Польський підприємець Фелікс Поморський, який налагодив виробництво цих цукерок у Польщі, дізнався рецепт ірису з молока, масла та цукру, приїхавши у Житомир до свого дідуся.

Будівля колишньої хоральної синагоги

Місце, де стояв будинок, у якому народився Ольжич і де планують створити культурний простір, присвячений Ольжичу.

Колишній прибутковий будинок купця Ланди. Будинок багато разів перебудовували, тут був музей, технікум, гуртожиток. З перебудовами будинок втратив свою башту.

Найдавніший у Житомирі костел Святої Софії, у якому зберігається єдиний в Україні орган фірми “Вальтер”. У костелі замуровано серце піаніста та композитора Юліуша Зарембського.

На місці скверу біля Преображенського собору було кладовище, на якому потім ховали вояків армії УНР. Зараз на території собору збереглася могила Омельяна Сеника та Миколи Сціборського.

Завершилася екскурсія у краєзнавчому музеї, де нагородили переможців і учасників ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екскурсія  
Матеріали по темі