Фоторепортаж

​Недільного ранку житомиряни прийшли на військове кладовище, аби вшанувати пам’ять полеглих Героїв. Фоторепортаж

29 August 2021, 11:46

Зранку 29 серпня житомиряни прийшли на Смолянське військове кладовище вшанувати пам’ять воїнів АТО/ООС. Цього дня з 2019 року в Україні відзначають День пам’яті захисників України.

Мітинг-реквієм пройшов за участю рідних та близьких загиблих захисників України, військових, волонтерів, духовенства, керівництва міста й області.

Після спільної молитви на могили поклали букети. Квіткою-символом цього дня є сонях, тому на кладовище принесли багато саме цих квітів, а на грудях в учасників заходу були значки-соняхи.

Заступник начальника Житомирського гарнізону з морально-психологічного забезпечення полковник Олександр Пухальський зазначив, що за даними «Книги пам'яті полеглих за Україну», на Сході загинули 4400 військовослужбовців і добровольців.

«У цей день треба говорити не лише про десантників, а й про всіх загиблих. За останніми даними “Книги пам'яті України”, 4400 військовослужбовців, добровольців загинули на сході України. Тому недоцільно говорити лише про десантників. Ми не маємо право забувати і решту захисників. У цей день ми вшановуємо всіх загиблих», – наголосив Олександр Пухальський.

Як повідомляв Житомир.info, 29 серпня 2019 року Україна вперше відзначила День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, встановлений відповідним указом президента від 23 серпня 2019 року. Анонсуючи заходи з вшанування загиблих воїнів, які мали відбутися на території Житомирської області, тодішня начальниця управління культури та туризму ОДА Тетяна Парфентієва зазначала, що символом Дня пам’яті захисників України буде сонях, адже найбільших втрат під час російсько-української війни Україна почала зазнавати саме тоді, коли на полях цвіли соняхи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День пам’яті військове кладовище військовий військовослужбовець  
Матеріали по темі