Економіка

У серпні в Житомирській області подешевшали олія і хліб, а яйця та сало стали дорожчими, – статистика

14 September 2021, 16:23

На споживчому ринку Житомирської області в серпні 2021 року порівняно з липнем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 0,7%.

Про це 14 вересня повідомило Головне управління статистики у Житомирській області.

«Зокрема, на 15,6% в цілому подешевшали овочі за рахунок зниження цін на картоплю, овочі, вирощені з насіння, коренеплоди, цибулю та гриби, капусту на 24,9-10,3%», – йдеться у повідомленні.

Окрім того, ціни на фрукти знизились загалом на 6,4%, у тому числі на банани, яблука, кісточкові – на 14,9-9,9%.

Також на 4,6-0,7% подешевшали шоколад, кава, чай, морозиво, соняшникова олія, сметана, мінеральні та джерельні води, хліб, соуси, приправи, масло, рис.

Водночас, яйця подорожчали на 17,6%, маргарин та інші рослинні жири, м’ясо курей, оливкова олія, цукор, сало, яловичина, кондитерські вироби з борошна та цукру, кисломолочна продукція – на 3,7-1,1%

Ціни на алкогольні напої, тютюнові вироби впали загалом на 0,4%, зокрема, на алкогольні напої – на 1,7%, натомість, тютюнові вироби подорожчали на 0,9%.

Нагадаємо, на споживчому ринку в Житомирській області у липні порівняно з червнем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,8%, зокрема, подорожчали цукор, масло та яйця, а овочі, борошно і крупи стали дешевшими.

Як повідомляв Житомир.info, за інформацією пресслужби Мінекономіки, починаючи з липня 2021 року і станом на кінець першої декади вересня на внутрішньому ринку фіксується зниження цін та уповільнення темпів їх зростання на більшість харчових продуктів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ціна статистика продукти ринок олія яйця сало  
Матеріали по темі