Події

​У Житомирській області 65–річна жінка впала в криницю, у ДСНС розповіли про порятунок бабусі

15 October 2021, 12:14

Заступник керівника Романівської пожежної частини у позаслужбовий час врятував жінку, яка впала у криницю.

Про це 14 жовтня повідомила пресслужба ГУ ДСНС в Житомирській області.

« 13 жовтня заступник начальника 26 Державної пожежно-рятувальної частини смт Романів ГУ ДСНС України у Житомирській області лейтенант служби цивільного захисту Євген Левик у позаслужбовий час проявив мужність, врятувавши 65–річну жінку», - йдеться у повідомленні.

Перебуваючи у своїх батьків в с. Врублівка Романівської громади, Євген збирався цього дня на службу. Приблизно о 7:15 ранку до нього звернулася сусідка з проханням допомогти витягнути сусідську бабусю, яка впала у криницю. Коли жінка виганяла худобу, то почула крики її сусідки про допомогу. 65-річна жінка вже близько 2 годин перебувала у криниці на глибині 8 метрів. Вона мало рухалася та з останніх сил трималася за водогінну трубу, води в середині було близько 1,5 метра. Євген Левик, не гаючи часу, одягнувся та кинувся їй на допомогу.

Аби спуститися на дно криниці, рятувальник скористався металевою драбиною та мотузкою, прив’язаною до ременя. Потім він прив’язав бабусю ременем до іншої мотузки, а вже сусіди і батьки допомагали витягувати жінку на поверхню. Сам же Євген підпирав знесилену бабусю знизу, при цьому страхуючи, щоб та не зірвалася і знову не впала донизу.

Медики, яких викликали на місце події, перевдягнули потерпілу у сухий одяг, а потім госпіталізували до реанімаційного відділення місцевої лікарні. У бабусі спостерігалося переохолодження організму, серйозних ушкоджень під час падіння вона не зазнала.

Як повідомляв Житомир.info, у селі Левків Житомирського району 28 травня 2020 жінка знайшла у криниці тіло свого чоловіка. Небіжчика з колодязя діставали рятувальники.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: криниця падіння порятунок ДСНС переохолодження  
Матеріали по темі