Фоторепортаж

​У Житомирі проходить всеукраїнський чемпіонат поліцейських кінологів. Фоторепортаж

19 October 2021, 14:04

У Житомирі 19 жовтня на території Кінологічного центру та стадіоні ДУ «Житомирський навчальний центр підготовки поліцейських» стартував відкритий чемпіонат НПУ з багатоборства кінологів. За першість у змаганнях борються 25 учасників з різних областей України. Серед них - два представники від Житомирської області.

Учасники змагань – команди з поліцейських кінологів та їх службових собак. Вони змагаються у вправності подолання смуги перешкод, демонструють вміння із загального курсу дресування та комплекс зі спеціальної підготовки – пошук по сліду, вибірка людини та речей, інші пошукові завдання – проходитимуть у кілька етапів – як в умовах, наближених до звичного несення служби (на полігоні), так і на території Кінологічного центру та стадіоні ДУ «Житомирський навчальний центр підготовки поліцейських».

“В Національній поліції України служить більше 800 собак. Основний їх напрям роботи - пошук злочинця по запаховому сліду. Ці змагання демонструють щоденну роботу поліцейських з собаками. В змагання входить подолання смуги перешкод, де собака показує свій рівень фізичної підготовки. Другий етап - демонстрація навичок слухняності. Собака має бути керованою. На другий день собаки демонструють слідову роботу на виїзді. Третій день - пошук стріляних гільз, вибірка людини та вибірка речі”, - розповідає очільниця відділу кінологічної діяльності Нацполіції України Світлана Коломієць

.

Змагання триватимуть три дні. На сайті ГУНП запрошують всіх охочих підтримати кінологів та їх чотирилапих вихованців з дотриманням карантинних обмежень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кінолог поліцейський кінолог змагання собака  
Матеріали по темі