Фоторепортаж

Як у Житомирі комунальники прибирають опале листя. Фоторепортаж

25 October 2021, 16:28

Різнобарвне листя усіх відтінків жовтого, червоного, помаранчевого кольорів прикрашає дерева та радує містян восени. Проте, проходячи повз опале листя, ми рідко помічаємо тих, хто прибирає його і робить місто чистішим та красивішим.

Громадські місця, парки, сквери від опалого листя прибирає КП “Зеленбуд”. Змітають, вантажать і вивозять його 86 працівників з різних бригад і три одиниці техніки. В день вивозять 15-20 кубів листя.

З 6-ї ранку “озброєні” рукавичками, мітлами, граблями та лопатами працівники виходять на роботу.

“Бачите, ось тут я щойно замела, а воно знов нападало. А коли вітер… Ну нічого, це наша робота, за це нам гроші платять. На “Зеленбуді” я працюю вже 16-ий рік. Моя посада називається “Озеленювач”. Мені подобається ця робота. Люблю я її. Люблю прибирати, садити дерева та квіти, робити місто кращим”, - розповідає працівниця КП “Зеленбуд” Галина Скачкова.

Після того, як листя зібрали, його вантажать на трактори та вивозять. Частину зібраного листя везуть на сміттєзвалище. А те листя, що зібрали далеко від доріг та проїжджих частин, привозять на територію КП “Зеленбуд”. Тут його компостують та використовують у приготуванні ґрунтосуміші.

Яку шкоду несе дим від спаленого листя, дивіться у відеосюжеті на Житомир.info від 22 жовтня 2019 року

Як повідомляв Житомир.info, 15 вересня 2021 року пресслужба Новоград-Волинської міськради повідомила про боротьбу з незаконним спалюванням органічних решток: комунальники разом з військовими за допомогою квадрокоптерів патрулюватимуть місто, аби виявляти тих, хто спалює листя, суху траву, бадилля картоплі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: листя Зеленбуд прибирання осінь двірник  
Матеріали по темі