Фоторепортаж

​Чи є у Житомирі черги на вакцинацію від COVID-19. Фоторепортаж

15 November 2021, 16:43

З кінця жовтня через перехід Житомира до червоної зони у місті спостерігається ажіотаж на вакцинацію від COVID-19. У центрах масової вакцинації наприкінці жовтня - на початку листопада були величезні черги, які іноді сягали кількох сотень осіб. Зараз без “зеленого” COVID-сертифікату чи ПЛР-тесту не можна пересуватися залізницею чи користуватися міжобласними автобусами, відвідувати масові заходи, розважальні заклади та заклади харчування.

Тож наші журналісти вирішили дізнатися, чи є черги у центрах вакцинації нині - 15 листопада.

У центрі вакцинації, який знаходиться в «ОЛДІ» (вул. Михайла Грушевського, 5), на вулиці чекає черга з майже чотирьох десятків людей. Більшість з них прийшли щепитися вакциною Pfizer та отримують другу дозу. Черга рухається швидко. Всередину запускають по кілька людей, які заповнюють анкету і чекають на вакцинацію. Тут працівники центру допомагають заповнити документи, встановлені стільці, кулер з водою, на стінах інформаційні плакати про вакцинацію та запобігання захворюваності.

У центрі вакцинації, який знаходиться у колишньому приміщенні Богунської районної ради на вул. Перемоги, 55, на вулиці очікує чотири людини. Більшість з них також прийшли вакцинуватися вакциною Pfizer та отримують другу дозу. Тут вакцинація відбувається у великому приміщенні актової зали, людям є де посидіти після вакцинації. Тут тепло, встановлений кулер з питною водою. Працівники центру допомагають заповнити документи перед вакцинацією, нагадують про протиепідемічні заходи та навіть видають маски пацієнтам, на обличчях яких бачать брудні одноразові маски. На стінах при вході розміщені інформаційні плакати зі складом вакцин та протиепідемічними правилами.

У центрі вакцинації у приватній клініці «Оксфорд Медікал Житомир», який знаходиться на вул. Леха Качинського, 4, черга була з третього поверху до майже першого. Попри те, що тут розміщені таблички, що вакцинація відбувається за попереднім записом, тут жива черга. На рецепції записують особисті дані та видають бланк для заповнення. Хоча тут є стільці, проте їх не вистачає, і люди заповнюють бланки хто на підвіконні, хто на батареї, а хто на власних колінах. З заповненим бланком потрібно чекати свою чергу у кабінет вакцинації. В кабінет для щеплення входять по дві людини однієї статі. Тут одразу можна отримати довідку про щеплення.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 14 листопада від COVID-19 у Житомирській області вакциновано 646 033 жителів, з яких 4 587 – за попередню добу 13 листопада. В області вакциновані 172 дитини у віці від 12 до 15 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вакцинація вакцина коронавірус центр вакцинації черга  
Матеріали по темі