Новини компаній

Адвокат за кредитом – це швидка допомога вашому гаманцю

23 November 2021, 12:29

Ні для кого не буде секретом той факт, що з кожним роком кількість проблемних кредитів в Україні стає дедалі більшою. Погодьтеся, кредити зараз настільки поширені, що Ви напевно знаєте пару-трійку знайомих, які брали позику, або ж самі є позичальником кредитних коштів.

На жаль, якщо подивитися на нинішню статистику, спираючись на відомості, взяті з актуальної судової практики щодо кредитних спорів по всій території України, зараз існує безліч відкритих судових проваджень, які стосуються саме кредитної сфери.

Якщо структурувати всі питання, з якими українці звертаються за допомогою та консультацією до адвокатів, можна виявити певну закономірність. Найпопулярнішою проблемою серед позичальників є неможливість виплатити кредит вчасно.

Головне, що Ви повинні знати: списати кредит дійсно реально, особливо, якщо на це є законні підстави. Але, звичайно, легко сказати про це, але зовсім не так просто здійснити на практиці, як це може здатися спочатку.

Адвокати-практики у сфері кредитування визначають такі варіанти для того, щоб можна було запобігти стягненню заборгованості співробітниками банку або МФО:Iyb0_epVT0ESTQ4t_FC86jHUgrNLEDwQDJX5g8ABllMCgexxabXxJWjKl1fEb_oShvmdg2dFLvZK6CnT-xUYU8VhlZhYe7LhHhTlBe6020gQjZTHYeOtqJas2WOAuRhuyz29VSr3

  • закінчення терміну давності за кредитним договором;
  • немає рухомого та/або нерухомого майна, яке перебуває у власності позичальника;
  • ініціювання процедури банкрутства;
  • рефінансування кредиту.

Завдяки адвокату за кредитами — Ви нарешті зможете зрушити свою справу з мертвої точки і налагодити комунікацію зі співробітниками (представниками) банку або МФО.

Необхідно постійно бути на зв'язку та підтримувати комунікацію з фінансовою організацією. Це потрібно для того, щоб чітко дати зрозуміти кредитору те, що Ви не збираєтеся навмисне ухилятися від виплати заборгованості по кредиту, а всіма своїми силами намагаєтеся врегулювати розбіжності, що виникли між Вами, і домогтися компромісу, який буде оптимальним варіантом для всіх сторін.

Дані дії можна спробувати зробити і самостійно, але, врахуйте, що зробити це вже буде набагато складніше, потрібно брати до уваги ще й психічний та емоційний стан позичальника та його сім'ї, адже ситуація з боргами за кредитом завдає величезної шкоди нервовій системі та здоров'ю загалом.

Позовна давність за кредитом — це чітко визначені часові рамки, протягом яких кредитні організації можуть пред'явити до боржника вимоги про виконання його фінансових зобов'язань щодо стягнення заборгованості за кредитом.

Згідно з українським законодавством, термін позовної давності за кредитом становить три роки.

Практикуючі адвокати за кредитом не рекомендують просто пасивно чекати на закінчення цього терміну давності за кредитним договором.

На це, звичайно ж, є дуже вагомі причини: поки боржник не діятиме і просто сподіватиметься на краще, йому неухильно продовжать нараховуватися непорівнянні відсотки, на додаток до всього цього, додаватиметься ще й різні штрафні санкції за невчасне погашення заборгованості за кредитом.

Співробітники кредитних організацій регулярно моніторять ситуацію з кожним позичальником їх коштів, тому, ймовірність того, що про Вас просто забудуть і протягом трьох років не пред'являть до Вас жодних вимог про повернення цих коштів, взятих раніше в кредит — просто мізерна, не варто покладати на неї великі надії.

Також зазначимо, що досить частим є питання: чи можна якимось чином перервати термін позовної давності?

Звичайно, зробити це справді можна. Але не все так просто і однозначно.

Термін позовної давності може бути перерваний лише на підставі судового рішення, і лише в тому випадку, якщо боржник у добровільному порядку визнає всі свої актуальні заборгованості за кредитом і почне знову виконувати свої фінансові обов'язки перед фінансовою організацією без застосування процедури примусового стягнення боргів.

Є прецеденти коли справді траплялося так, що термін позовної давності вже минув і вимоги до боржника по цій кредитній заборгованості банком або мікропозикою так і не були пред'явлені, тоді тут є кілька передбачуваних варіантів, як можуть розвиватися події в майбутньому:Vm4r4P_-AYVhqST0sZBAf6bkfVpVnSU70LaDcGn7SuA61fzBkiqJeddECM-7EU2gwtXVfI99sMZ8CBuEVGyPd47R9_ZgO2oNT8cpnURvLXOuxy4h9Ni7Lvmqlyhj5CYxS_iOl6bb

  • банк або МФО просто спише кредит, занесе його до списку “безнадійних”;
  • найме колекторів, щоб чинити психологічний чи фізичний тиск на недобросовісного клієнта, його близьких та колег по роботі.

Нюанси кредиту, оформленого під заставу нерухомості

Для додаткової гарантії та впевненості у подальшій платоспроможності клієнта за взятим кредитом - кредитор може вимагати під заставу рухоме та/або нерухоме майно.

Звичайно, робиться це тільки для того, щоб суттєво знизити ризики для кредитної організації, адже вона завжди зможе стягнути нерухомість боржника у рахунок погашення заборгованості за кредитним договором.

Багато боржників мають помилкові переконання про те, що вони зможуть легко “обійти систему”, взявши кредит під заставу свого нерухомого та/або рухомого майна, а потім просто переписавши на своїх рідних або добре знайомих (довірених) людей всю свою нерухомість, відповідно , тим самим, запобігти стягненню цього майна банком у рахунок погашення боргу за кредитом.

Але, не все так однозначно та легко. Саме для запобігання таким ситуаціям держава має свої механізми впливу.

Наприклад: Усі угоди з майном (рухомим та нерухомістю), які були здійснені боржником за останній рік — можуть бути визнані недійсними та просто анулюватися.

Не забувайте, що Ви завжди можете звернутися за допомогою та консультацією до кваліфікованих адвокатів-практиків у сфері кредитування, до Національної поліції України, Департаменту Кіберполіції, до Національного Банку України та до суду.

Пам'ятайте, що Ви маєте повне право на захист своїх законних прав та інтересів!

Не відіграє великої ролі той факт, чи було укладено Ваш договір по кредиту саме з банком, чи мікрофіновою організацією — завжди потрібно залишатися дуже уважним і пильним. Адже всі кредитні організації презентують своїм клієнтам абсолютно різні пропозиції та умови, у цій справі немає єдиного узгодженого та затвердженого "зразка" кредитного договору.

Найкращим та оптимальним варіантом для клієнтів банків та МФО - буде показати договір адвокату за кредитом, щоб він повністю проаналізував його та доступно пояснив Вам усі його нюанси та “підводні” каміння”. Це дозволить Вам надалі уникнути вкрай неприємних ситуацій, які можуть дійти аж до погроз від колекторів та тривалих судових розглядів, які означають додаткові витрати.

Адвокат по банківських кредитах та мікропозиках — у сучасному світі, вже став не просто “розкішшю”, а справжнісінькою необхідністю для того, щоб позичальник спочатку зміг мінімізувати ризики виникнення судових позовів з банками, мікрофінансовими організаціями або колекторами на ґрунті примусового стягнення коштів за кредитною заборгованістю.

Законодавство в Україні досить чітко регламентують сферу кредитування, щоб детальніше позначити кожен нюанс - існує безліч нормативно-правових актів: починаючи від Кодексів, закінчуючи — Законами та Листами Міністерства Юстиції.

Є проблемні ситуації, але нерозв'язних не існує. Головне — знати, як правильно оперувати отриманими знаннями.

Не чекайте, коли колектори почнуть дошкуляти Вам та Вашим рідним вдень і вночі, вирішіть питання оперативно!

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: адвокат юрист кредит  
Матеріали по темі