Новини компаній

Які тенденції слід враховувати під час просування сайту в Google

1 December 2021, 15:04

Google невпинно розвивається, систематично застосовує нововведення, які слід враховувати компаніям під час просування сайтів. Якщо цього не робити, шанси вийти у топ будуть маленькими. Наприклад, у 2020 році було запущено Core Web Vitals. Це стало основною тенденцією, вплинуло на ранжування та позиції інтернет-майданчиків при видачі. На першому місці опинилися веб-ресурси, які максимально адаптовані під користувачів. Параметри зручності, візуальної стабільності та швидкості завантаження стали ключовими, як і чуйність LCP, FID, CLS.

Раскрутка сайтов в обхід Core Web Vitals стала неможливою і малоефективною. Це одна з основних тенденцій. У цьому переконалися фахівці компанії Elit-Web, які займаються просуванням сайтів в інтернеті та мають гарну репутацію.

Контент вирішує

Google Passage Indexing вже запущено та працює, тому користувачі у відповідь на свої запити бачать тільки ту інформацію, яка їм необхідна, тобто конкретний фрагмент, а не весь текст. З появою цього нововведення не потрібно вивчати всю сторінку, після переходу на сайт відразу з'являється потрібна пропозиція або абзац.

Переваги фрагментарного відображення інформації:

  • значне підвищення зручності користувачів пошукової системи;
  • економія часу;
  • миттєве вирішення проблеми відповідно до запиту.

Все це значно збільшило значущість контенту. Тепер на ресурсі має бути не просто текст із ключовими словами, правильними заголовками та тегами, а справді корисна стаття.

Довершена мобільна версія сайту

Mobile First Index – ще один тренд першої значущості. Подумайте, як ви робите покупки в інтернеті, якими пристроями користуєтеся. У більшості випадків пошук товарів та послуг здійснюється за допомогою смартфона. Дедалі рідше люди включають ноутбук або комп'ютер, щоб знайти продукт або інформацію. З урахуванням сказаного продвижение сайта в топ 10 передбачає його адаптацію під мобільні пристрої. Без мобілопридатності неможливо значно підвищити продаж та вивести бізнес на новий рівень.

YouTube як SEO-тренд

У 2021 році інтеграція Google з відомим відеохостингом стала надто високою. У цьому можна легко переконатися практично. Введіть будь-який запит та оцініть результати. Наприклад, "рецепт манника". У видачі на перших місцях будуть сайти із відео, розміщеним на YouTube. Який напрошується висновок? Якщо немає каналу на YouTube, його варто створити та розміщувати там справді якісний корисний контент: відео з корисними порадами, огляди товарів, думки експертів тощо.

Підбиття підсумків

Отже, щоб отримати максимальну користь від просування та швидко окупити вкладення у 2021 році потрібно зробити таке:

  1. Наповнювати сайт виключно якісним корисним контентом для людей, а не машин.
  2. Адаптувати торговий або інформаційний майданчик під мобільні пристрої.
  3. Подумати над створенням каналу на YouTube.

Хочете дізнатися про інші тренди просування бізнесу в мережі? Звертайтесь до спеціалістів Elit-Web. Залишити заявку на зворотний зв'язок та отримання консультації можна на офіційному сайті компанії.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі