Події

У Житомирській області склали протоколи на жінку, яка телефонувала поліцейським з жартами про смерть кума й чоловіка

10 December 2021, 10:18

У Новоград-Волинському районі Житомирської області з початку року правоохоронці задокументували 415 хибних викликів. Зокрема, місцева жителька двічі викликала поліцію й повідомляла неправдиву інформацію: одного разу сказала, що помер її кум, а згодом сповістила про смерть чоловіка. Щоразу, коли поліцейські приїжджали на виклик, жінка казала, що пожартувала.

Про це 8 грудня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацію Новоград-Волинського районного відділу поліції.

Так, 6 грудня до Новоград-Волинського райвідділу звернулась 60-річна жителька смт Городниці із повідомленням про конфлікт з матір’ю. Заявниця розповіла, що їй необхідна медична допомога, адже мати поводить себе агресивно та застосовує до неї фізичну силу. Поліцейським, які одразу виїхали на місце події, жінка зізналась, що жодних суперечок між ними не виникало.

«Нещодавно до Новоград-Волинського райвідділу зателефонувала 50-річна місцева жителька, яка повідомила, що помер її кум. Поліцейські, прибувши на місце події, виявили заявницю нетверезою і вона зізналася, що…пожартувала. А ще через кілька днів та сама жінка телефоном повідомила поліцейських про смерть свого чоловіка. За місцем її проживання поліцейські застали заявницю знову у веселому настрої та із зізнанням про ще один жарт», – розповідають у поліції.

У всіх випадках поліцейські склали відносно заявників адміністративні протоколи за ст. 183 КУпАП. За свої дії порушникам доведеться сплатити штраф від 850 до 3400 гривень.

Поліцейські нагадують, що за завідомо неправдиві виклики пожежно-рятувального підрозділу, поліції, бригади екстреної медичної допомоги або інших аварійно-рятувальних формувань чинним законодавством передбачені штрафні санкції.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2021 року відділ комунікації Новоград-Волинського райвідділу поліції розповів про 68-річну жінку, яка упродовж майже чотирьох місяців здійснила близько десятка хибних викликів поліції, зокрема, одного разу телефонувала, бо її чоловік відмовлявся їсти. Влітку цього ж року у Новоград-Волинському райвідділі поліції повідомляли про чоловіка, який викликав поліцію, бо дружина відмовлялася готувати й прибирати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хибний виклик поліція  
Матеріали по темі