Місто

Коли облаштують тротуар на вулиці Миру в Житомирі? ФОТО

13 June 2008, 14:51

Уявіть картину: ранок, десятки дорослих і дітей, які поспішають на роботу та навчання, серед потоку автомобілів.
Щохвилини вони ризикують потрапити під колеса машин тільки тому, що ніхто не облаштував тротуар хоча б по один бік вулиці Миру, яка бере початок навпроти другої міської лікарні. Саме цією дорогою, вранці – в напрямку центральної вулиці, а ввечері – від неї, рухається лавина пішоходів, які мешкають на початку вул. Миру. Такою проблемою з „Новостями…” поділився мешканець сусідньої Набережної вулиці Володимир Марценюк. Він має власне авто. Щоб не стати винуватцем трагедії, проїжджає проблемну ділянку на максимально низькій швидкості. Адже замість тротуару – зелена трава, високий паркан військового інституту і гаражі кооперативу. Немає елементарного узбіччя, яким могли б рухатися пішоходи. „Чи не щодня на цій ділянці шляху трапляються аварії, - каже Володимир. – Нещодавно сам побачив наслідки ДТП: авто у кюветі і „швидка” поруч. Ще однієї, за участю вже свого автомобіля, ледве вдалося уникнути”.
Як повідомив начальник відділу комунального господарства Житомирської міської ради Віталій Шевчук, про цю проблему в управлінні комунального господарства знають. Однак, принаймні, в 2008 році вона точно не вирішиться. „Цього року в міському бюджеті не передбачені кошти на будівництво тротуару на вулиці Миру, - пояснив нам пан Шевчук. – Справа в тому, що асфальтування дороги і мосту поблизу гаражного кооперативу проводилося не за кошти з міського бюджету, а за рахунок державної субвенції. Вочевидь, будівництво тротуару не було передбачене проектною документацією”.
Сказати, через який проміжок часу на сесії міської ради буде порушене це питання, начальник відділу не береться. На разі питання облаштування тротуару на вулиці Миру залишається відкритим.


Анна Дмитрієва, газета "НОВОСТИ ПО-ЖИТОМИРСКИ", №7 від 12 червня 2008 року.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі