Здоров'я

За інформацією МОЗ, у Житомирській області залишається єдиний «червоний» показник – коефіцієнт виявлення випадків інфікування

13 December 2021, 11:33

Станом на 13 грудня у Житомирській області серед індикаторів визначення рівня епідемічної небезпеки поширення коронавірусу – лише один «червоний» показник. Це коефіцієнт виявлення випадків інфікування.

Про це свідчать дані, оприлюднені на сайті Міністерства охорони здоров’я.

Відповідно до інформації МОЗ, решта показників (рівень госпіталізації в регіоні, динаміка рівня госпіталізацій, завантаженістю ліжок з киснем) нижчі цільових.

Таблиця з сайту МОЗ

Про поліпшення динаміки щодо захворюваності на коронавірус 13 грудня під час онлайн-брифінгу говорила й перша заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко.

«Порівнюючи кількість інфікувань за останні два тижні, можна відзначити зменшення підтверджених випадків захворювання майже на 30%. Також у нас поступово зменшується кількість випадків смерті. За позаминулий тиждень це було 78 людей, за минулий – 68 людей. Серед тих, хто померли за останній тиждень, – 36 чоловіків віком від 51 до 86 років та 32 жінки віком від 41 до 87 років. Лікарні на сьогодні заповнені лише на 27%», – зазначила Наталія Остапченко.

Нагадаємо, 10 грудня під час онлайн-брифінгу голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко також звітував про позитивну динаміку щодо захворюваності на коронавірус: з його слів, кількість щодобово виявлених інфікувань зменшилася, скоротилася і госпіталізація.

Як повідомляв Житомир.info, за добу 12 грудня 2021 року в Житомирській області лабораторно підтвердили 190 випадків коронавірусної хвороби, від ускладнень померли шестеро людей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 МОЗ червона зона  
Матеріали по темі