Події

​У селищі Житомирської області 26-річний молодик пограбував церкву: виніс пожертви та витратив на алкоголь

22 January 2022, 12:12

У селищі Пулини Житомирської області 26-річний чоловік виніс з церкви жертовні гроші та витратив їх.

Про це 22 січня інформує пресслужба ГУ Нацполіції в Житомирській області.

«Уранці 21 січня до відділення поліції №4 (смт Хорошів) Житомирського РУП звернувся священнослужитель одного з храмів у смт Пулинах. Він повідомив, що уночі хтось потрапив у приміщення церкви та, позбиткувавшись усередині, зламав жертовний ящик і викрав звідти гроші», - розповіли у пресслужбі.

На місці події працювали поліцейські слідчо-оперативної групи. Під час огляду з’ясувалось, що невідомий потрапив у храм, розбивши скло вікна з тильного боку будівлі. Усередині панував безлад, який, вочевидь, навів нічний відвідувач у пошуках наживи.

«У ході огляду приміщення ми вилучили слідову інформацію та інші речові докази, опитали жителів довколишніх обійсть і під час перевірки визначеного кола осіб встановили причетного до злодіяння», - розповів начальник Хорошівського відділення поліції Микола Заречний.

Під обґрунтованою підозрою правоохоронців опинився 26-річний місцевий житель. Раніше молодик уже притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки. Поліцейські швидко розшукали його. Свою вину він визнав і зізнався, що викрадені жертовні гроші витратив на алкоголь та закуску на найближчій автозаправці.

Усі обставини перевіряються у рамках розпочатого за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) ККУ кримінального провадження. За чинним законодавством подібні протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.

Як повідомляв Житомир.info,у ніч на Благовіщення, 7 квітня 2019 року , невідомі обікрали храм у селі Королівка Ємільчинського району Житомирської області. Злодія знайшли – це уродженець Хмельницької області без постійного місця проживання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція ГУНП церква Пулини грабіж пожертва  
Матеріали по темі