Суспільство

​Офіційне повідомлення «Київстар» про тимчасові складнощі при дзвінках: обіцяють компенсації абонентам

3 February 2022, 12:12

Близько 11.00 3 лютого у компанії «Київстар» пояснили причини некоректної роботи мобільного зв’язку, на що вранці почали скаржитися абоненти.

Офіційне повідомлення оприлюднили на сторінці оператора «Київстар» у фейсбук.

«Шановні абоненти, сьогодні у частини клієнтів передплати могли спостерігатися тимчасові складнощі при дзвінках на інші номери в мережі Київстар та 466. Ми приносимо вибачення за виникнення тимчасових складнощів. Ми доклали всіх зусиль, щоб якомога швидше відновити сервіс. Приблизно з 10.30 години ранку сервіс дзвінків на інші номери мережі Київстар знову працює. Ми передбачили компенсації для абонентів, які зіштовхнулися з такими складнощами. Вони будуть нараховуватися автоматично. На ваші питання ми відповідатимемо в особистих повідомленнях спільноти Київстар в соціальних мережах почергово. Просимо вибачення за очікування. Ми обов’язково надамо відповідь кожному», - повідомили в «Київстар».

Згодом у пресслужбі компанії повідомили, що складнощі виникли винятково через внутрішню помилку систем під час оновлення програмного забезпечення.

"У четвер вранці у частини абонентів передплати Київстар могли спостерігатися складнощі при дзвінках на інші номери в мережі оператора або на номери довідкового центру. Ми перепрошуємо за виникнення тимчасових обмежень. Ці складнощі виникли винятково через внутрішню помилку систем, під час оновлення програмного забезпечення. Спеціалісти компанії одразу розпочали роботи з усунення проблеми і о 10.30 ранку послуги було повністю відновлено. Всі кошти на рахунках абонентів, які були на момент виникнення складнощів, залишилися у повному обсязі. Абоненти, у яких були обмеження дзвінків унаслідок цієї помилки, автоматично отримають бонусні послуги у вигляді компенсації. Дякуємо за розуміння", - повідомила Житомир.info провідний фахівець зі зв'язків з громадськістю компанії "Київстар" Катерина Резніченко.

Як повідомляв Житомир.info, зранку 3 лютого 2022 житомиряни почали скаржитися на збої у мережі «Київстар», у сервісному центрі в Житомирі повідомили про тимчасові складнощі з мобільним зв’язком.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Київстар зв'язок дзвінок оператор мобільний абонент аварія  
Матеріали по темі