Фоторепортаж

Минуле Житомира у кольорі. Фотодобірка

10 February 2022, 14:43

На згадку про минуле наших батьків та дідусів нам залишилися чорно-білі образи у спогадах і фотографіях. Дивлячись на монохромні світлини, завжди хочеться побачити кольоровий світ очима того, хто робив знімок.

Краєзнавець та фоторгаф Борис Дубман, коли жив у Житомирі, закарбовував у сотнях світлин життя міста. Фотографії часів своєї молодості він регулярно розміщує у мережі Facebook. Більшість з них він супроводжує авторським підписом.

Ми відібрали 10 чорно-білих фотографій з початку 60-х років ХХ сторіччя, на яких зображені популярні громадські місця Житомира, та за допомогою нейромережі перетворили їх у кольорові, щоб у повній мірі побачити минуле Житомира у кольорі. Тягніть повзунок, уявляйте або пригадуйте, яким був Житомир 60 років тому, та розфарбовуйте Житомир разом з нами .

Набережна у парку. 1962 рік

2 . Вулиця Велика Бердичівська. 1965 рік

3. Спасо-Преображенський собор. 1962 рік

В той час на площі Перемоги була стоянка рейсових автобусів, а будівля міжміської автобусної станції знаходилася на місці “Молодіжної моди”.

4. “Ательє мод” на майдані Перемоги. 1962 рік

5. Вулиця Михайлівська 1961 рік

6. Майдан Соборний. 1962 рік

7. Житомирська “Швейцарія”. 1961 рік

Скелясті береги річки Тетерів, всіяні валунами. Зліва - скеля Голова Чацького. Після зведення греблі це місце опинилося на дні водосховища.

8. Панорама Замкової гори. 1965 рік

9. Вхід у міський парк. 1961 рік

У той час літніми вихідними і вечорами у будні вхід у парк був платним, тому між колонами можна роздивитися металевий паркан та ворота.

10. Майдан Соборний 1962 рік

Як змінився Житомира за останні приблизно 30 років, дивіться у фотодобірці від 10 грудня 2019 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: архів архівне фото Дубман  
Матеріали по темі