Події

У селі Житомирської області собака покусав жінку, пес виявився скаженим

17 February 2022, 11:37

У селі Підгородне Бердичівської міської громади 15 лютого зафіксували випадок сказу: хвора тварина накинулася на літню жінку та покусала.

Про це повідомляє пресслужба Бердичівської міської ради.

У зв’язку із зафіксованим випадком сказу відбулося засідання протиепізоотичної комісії при Бердичівській міській раді.

«За інформацією начальника Бердичівського управління ГУ Держпродспоживслужби у Житомирській області Валерія Бикова, до одного з подвір’їв забіг собака – немісцевий, судячи зі всього, безпритульний. У подвір’ї, в свою чергу, теж перебувало кілька безпритульних псів, яких начебто підгодовує господарка помешкання – жінка 1937-го року народження», – пише пресслужба.

Між тваринами почалася бійка, і пенсіонерка вийшла, аби їх розборонити. Приблудний пес накинувся на неї та покусав. У результаті жінці надали медичну допомогу, а собаку пристрелили. Мозок направили до лабораторії, фахівці якої констатували: тварина хворіла на сказ.

Начальник управління називає ситуацію критичною: у Бердичівській громаді це вже 2-й випадок сказу, а якщо брати Бердичівський район, то 6-й. Валерій Биков також зазначає, що останнім часом вірус сказу активно циркулює серед тварин й активно поширюється. Сприяє цьому значна кількість безпритульних чотириногих, чимало з яких мешкають на міському звалищі.

За інформацією голови комісії, заступниці міського голови Олени Благодир, вже з наступного тижня у громаді має почати діяти бригада з відлову безпритульних тварин.

Члени комісії ухвалили рішення щодо встановлення карантинних обмежень та затвердили заходи з оздоровлення й профілактики захворювання тварин на сказ у с. Підгородне та на відстані 2 км.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2021 року виявили сказ у домашнього собаки. У зв’язку з цим в частині міста запровадили карантин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сказ собака пес Бердичівський район Підгородне  
Матеріали по темі