Місто

​Реконструкція подій Майдану, гімн, прапори та шини: у Житомирі вшанували пам’ять героїв Небесної Сотні

20 February 2022, 20:13

Дорослі та діти із квітами, лампадками та синьо-жовтими стягами 20 лютого прийшли до пам'ятного знаку Героям Небесної сотні на майдані ім. Корольова, аби вшанувати пам’ять загиблих Героїв Майдану.

На початку заходу житомиряни запалили вогонь у бочках і виконали гімн України. Опісля, присутнім показали театралізовану реконструкцію подій Майдану.

Після спільно молитви й хвилини мовчання, присутні поклали квіти до пам'ятного знаку.


Житомиряни кажуть: Герої Майдану боролися за європейське майбутнє України і це потрібно пам'ятати.

«Це те, до чого ми йшли, і напевно, ще не прийшли», - ділиться Олександр.

«Україна хоче бути вільною і ми це підтримуємо, і завжди будемо підтримувати. Ми любимо Україну, кохаємо її, вона найкраща», - каже Олександр.

«Я гадаю, коли це стосується твої дітей, це бере за душу. Кожен повинен бути до цього не байдужим, тому що це наше майбутнє. Україна – це завжди наше майбутнє», - говорить Ярослава.

Якими були дні 18-20 лютого 2014 року в Житомирі, як житомиряни реагували на події в Києві та наскільки гострим став конфлікт під час розстрілів на Майдані – дивіться у хронології події «Три лютих дні 2014 року в Житомирі», зробленій нашими журналістами в 2019 році за архівними матеріалами редакції.

Як повідомляв Житомир.info, 20 лютого 2020 року, близько тисячі людей прийшли вшанувати пам'ять Героїв Майдану на майдан Корольова. 20 лютого 2021 року біля пам’ятного знаку на захід, організований міською радою,прийшло до двохсот людей, а напередодні, 19 лютого, кілька десятків житомирян самостійно зібралися на віче, щоб згадати події 2014 року та вшанувати Небесну сотню.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Майдан Небесна сотня майдан Корольова вшанування  
Матеріали по темі