Культура

Цього року в Житомирі не планують святкувати Масницю

21 February 2022, 11:42

Наближається Сиропусний тиждень, який в народі ще називають Масляна або Колодій. Цього року останній тиждень перед Великим постом розпочинається 28 лютого й триватиме до 6 березня. У Житомирі Сиропусний тиждень зазвичай завершується масовими гуляннями у гідропарку. Однак цьогоріч загальноміські заходи не плануються.

Про це 21 лютого в коментарі Житомир.info розповіла начальниця управління культури Житомирської міської ради Ілона Колодій.

Святкувань на Масницю не готують, аби уникнути погіршення епідситуації захворюваності на коронавірус.

«Зараз поки не плануємо святкувати, тому що чекаємо, коли покращиться ситуація. Адже зараз такий пік, та, аби не потрапити в якусь зональність, думаємо, що Масляної не будемо святкувати гуляннями і масовими заходами. Є й відповідне розпорядження заступника міського голови, яка займається медициною. Але якщо навіть нічого не дозволять робити, плануємо лише на саме свято Масляної виставити фотозону на Михайлівській», – розповіла Ілона Колодій.

Нагадаємо, у 2021 році в зв’язку з карантином Масниці в Житомирі теж не святкували.

Як повідомляв Житомир.info, в 2020 році в Житомирі 29 лютого – 1 березня в гідропарку проводжали зиму народними гуляннями та палили солом’яне опудало.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Масляна Масниця Колодій  
Матеріали по темі