Фоторепортаж

Житомир в очікуванні весни. Фоторепортаж

23 February 2022, 15:36

Зима у лютому вирішила все ж не лютувати. Через тижневе потепління усі житомирські двори «позеленіли» – перші рослинки почали пробиватися з-під землі до сонця, на деревах набухли бруньки, а містяни почали приводити до ладу клумби біля своїх багатоповерхівок.

Чистотіл, іриси, барвінок, троянди вже випустили перші листочки. Де-не-де яскраво зеленіє трава.

На відміну від минулого року, коли підсніжники зацвіли вже ближче до квітня, цьогоріч уже наприкінці лютого більшість дворів встелена справжнісінькими білосніжними ковдрами. Десь ці перші квіти ще тільки-но проросли, а у більш захищених від вітру і теплих дворах вони вже повністю розквітли. Тож зараз – саме час ходити пішки, і, скорочуючи дорогу, звертати з центральних вулиць у затишні двори багатоповерхівок, щоб милуватися пробудженням природи.

Синоптики налаштовують, що цього тижня температура вдень сягатиме 11 градусів тепла, тож місто і природа вже на повну готується до весни.

На жаль, окрім першоцвіту сходження снігу відкрило й неприємну «картину» зі сміття, яке у народі теж називають підсніжниками: нерідко на молоденькій зелені можна побачити пляшки та недопалки, викинуті з вікон чи залишені відпочивальниками.

Нагадаємо, у 2021 році на початку квітня зацвіли перші підсніжники, крокуси та нарциси.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: підсніжник квіти лютий весна  
Матеріали по темі