Події

​Оперативна інформація від силових структур України станом на 27 лютого (оновлюється)

27 February 2022, 04:23

Четверта доба війни України з загарбницькою путінською Росією. Користуючись виключно офіційними джерелами інформації, Житомир.info продовжує відслідковувати ситуацію в нашій країні і інформуватиме жителів Житомира та області. Оперативна інформація усіх силових структур та відомств, а також інших офіційних джерел публікуватиметься нижче.

Збережіть посилання на дану публікацію, інформація оновлюватиметься упродовж доби 27 лютого.

Генеральний штаб ЗСУ станом на 00:00 27 лютого

Збережіть посилання на дану публікацію, інформація оновлюватиметься упродовж доби 27 лютого.

Оперативна інформація станом на 00:00 27 лютого щодо #російського_вторгнення

Противник продовжує повітряно-наземну наступальну операцію проти України.

Під час повітряно-наземної наступальної операції він продовжив наносити вогневе ураження по військовим та цивільним аеродромам, пунктам управління військами (силами), об’єктам системи ППО, важливим критичним об’єктам інфраструктури, населеним пунктам та підрозділам в районах оборони.

На Поліссі в напрямку КИЇВ ворог намагається відновити наступ шляхом наведення понтонної переправи через р. Ірпінь в районі ДЕМИДІВ.

Чергова спроба окупанта захопити місто Ірпінь не принесла успіху. Українськими силами оборони знищено нову техніку противника.

На всіх напрямках танкові та механізовані підрозділи ЗС України за підтримки артилерії утримують оборону визначених рубежів.

Угруповання Повітряних Сил ЗС України здійснює відбиття повітряних ударів противника.

Угруповання військ оборони м. Києва розгорнуло щільну та багаторівневу систему захисту столиці.

Ведеться систематична боротьба з малочисельними ДРГ чисельністю 3-15 осіб зі зброєю, у формі ЗС України, але в бронежилетах зразка РФ.

Головнокомандуючий ЗСУ Валерій Залужний станом на станом на 23.59

Добігає кінця четверта доба нашого спротиву. Ворог перевершує сам себе в цинізмі і підлості. В бойових цілях були застосовані оперативно-тактичні ракетні комплекси “Іскандер”. При цьому удар нанесено по мирному Житомиру. Використовує жінок і дітей, як живий щит. Гатить з важкого озброєння по житловим об’єктам. В пекло війни посилає строковиків. Переодягається у форму військовослужбовців ЗС України і використовує машини швидкої допомоги для прикриття диверсійної діяльності. Впритул розстрілює автомобіль з родиною. Від початку відкритої збройної агресії від рук окупанта вже загинуло 16 дітей. Ми цього ніколи не пробачимо! Ці дні показали, як далеко ми відійшли від Росії в ментальному плані.

Ми вже перемогли!

Офіс президента України станом на 23.52

Ситуація щодо російського вторгнення – брифінг радника керівника Офісу Президента Олексія Арестовича.

Вечірнє зведення новин.

Північніше та західніше Києва – противник повністю припинив рух у цьому напрямку. Деякі підрозділи відходять і наша артавіація продовжує наносити по ньому удар

Чернігівський і Сумський напрямок – тиша. Харківський напрямок спроба денного входу в глибину Харкова. Закінчилась вона печально для тих, хто спробував сходити. Куп’янськ – з’ясовуються ситуація, зважаючи на запис з мером Куп’янська та запевнення ворога, що вони захопили місто, але не все там так просто.

Що стосується зони ООС. Волноваху сьогодні зайняв противник, зосередившись на місці головного удару. Але завдяки контратаці Збройних сил Волноваху відбили, там зараз знаходяться наші війська. Локалізують проблеми південніше Волновахи.

Маріуполь тримається – жодних проблем. Беердянськ зайнятий противником – там не було наших військ. Бердянськ взяли. Це те угруповання, яке йшло з Мелітополя на Маріуполь. Зараз воно там. Підходять невеличкі резерви з Криму в бік Херсона. Зосереджуються вони біля Херсона і за оціночними даними 11 російських БДК – десантних кораблів, кожен з яких перевозить десь один батальйон, вийшли в море і може спробують висадити десант десь в районі Одеси. Але якщо вони це спробують, тоді ми побачимо, що таке російське виконання військово-морської операції і що таке українська оборонна протидесантна операція. Я думаю, що наші, як завжди зроблять усе краще.

Відбувся повітряний наліт на територію України. По Києву три ракети: одна невідомо де, одну збили, одна впала в Софіївську Борщагівку. Дані з’ясовуються. Були повітряні удари по Житомиру, по Запоріжжю зараз. Повітряна тривога лунає у багатьох містах. Але треба розуміти, що повітряна тривога не завжди означає, що ракета прямує саме туди. Просто по факту і зльоту вона оголошується повсюди, бо не зрозуміло – куди летять ракети і громадянам треба приховатися на цей час. Настрій у нас оптимістичний, чого бажаю і вам. Боятися не треба, ми здійснюємо вдалу оборонну операцію і треба пам’ятати, що кожен день для противника – це нові втрати, в тому числі і в власні сили, а кожен день для нас – це нові перемоги і посилення віри у власні сили.

Втрати противника станом на 18.00:

  • близько 4, тис. осіб вбитими і пораненими, з них десь 1,5 тисяч осіб вбитими і 3 тисяч поранених. Це за попередніми даними.
  • ІЛ-27 – 27, дані уточнюються після вечірніх польотів
  • гелікоптерів – 26
  • танків -126
  • БТРі БМП – понад 700
  • Гармат – близько 50
  • ЗРК Бук – 1
  • Град – 4
  • Цистерн для заправки – 60
  • БпЛА ОТР 2
  • Кораблі і катери – 2

Ми продовжуємо працювати і, думаю, що зранку на нас чекають ще гарні новини. Не хвилюйтеся, тримаємо оборону, підходять нові резерви. За дві доби понад 150 тисяч резервістів надійшло до Збройних сил України і військ територіальної оборони. Ми готові, наша тактика дає величезні успіхи, принаймні ці два дні.Загрози великим містам немає. Наш сектор безпеки вправно працює з так званими ДРГ. Президент і воєнно-політичне керівництво здійснює вдале керівництво оборонною операцією і забезпечує нам міжнародну підтримку, яка незабаром буде тільки посилюватися. Багато бізнесменів і торгових мереж допомагає ЗСУ. Бажаю вам гарної ночі.

Командування повітряних сил ЗСУ станом на 21.55

Інформація станом на 21.00 27.02.2022 Сьогодні видалась важка доба для Сил оборони України. Окупанти продовжують обстріли практично по всіх напрямках лінії фронту.

Повітряні Сили протистоять агресору і в небі, і на землі. Героїчно тримає оборону авіаційний гарнізон у Василькові, витримуючи масовані обстріли та атаки ворога. Воїни Повітряних Сил мужньо дають відсіч агресору й у інших містах та військових гарнізонах.

За поточну добу бомбардувальна та штурмова авіація нанесла ракетно-бомбові удари по шести колонах військової техніки окупантів. Штурмовики Су-25 у складі пар та ланок атакували і знищували колони ворожої техніки на Херсонщині та Чернігівщині. Бойову роботу штурмовиків по наземних цілях продовжила бомбардувальна авіація. Су-24М знищували колони ворожої техніки на Київщині, Житомирщині, Чернігівщині та Запоріжжі. Підрозділами зенітних ракетних військ збито ворожі вертоліт Ка-52 та безпілотник Орлан-10. У черговий раз блискавично відпрацював екіпаж безпілотного авіаційного комплексу «Bayraktar TB2», який завдав удару по колоні ЗРК «Бук-М1» коригованою авіаційною бомбою.

Міністерство внутрішніх справ станом на 21.45

  • Сьогодні українці єдині як ніколи. Ми робимо коктейлі Молотова, будуємо барикади, вступаємо до лав тероборони, допомагаємо та підтримуємо одне одного. За ці 4 дні загинуло 9 наших поліцейських, 27 отримали поранення. Всі – під час виконання службових завдань з протидії російському ворогу. Серед поранених є тяжкі.

КМДА станом на 21.45. Звернення Київського міського голови Віталія Кличка.

Друзі! Дорогі кияни! Сьогоднішня ніч знову буде складною. Тому наші захисники готуються обороняти столицю. А киян я закликаю провести цю ніч в укриттях. Бо ворог сатаніє. Розстрілює мирні домівки. Продовжує знищувати нашу інфраструктуру. Хоч сам несе великі втрати — і людські, і військовою технікою. Бо, схоже, росіяни не очікували такої відсічі і такого духу українських людей. І військових, і цивільних.

Наші воїни б’ються героїчно. По всій Україні. Наші люди згуртувалися, щоб відстояти свою державу.

Намагається орда прорватися і до Києва. Та наші мешканці готуються дати відсіч агресору. Сьогодні був на укріпленнях, які кияни допомагають зводити бійцям тероборони. Щоб вороже військо не потрапило в наше місто. Я хочу підтримати українських бійців і подякувати за витримку мешканцям Ірпеня, Ворзеля, Бучі і Гостомеля. Де тривають запеклі бої, бо ворог рветься до Києва. Тримайтеся! Разом вистоїмо!

Також хочу нагадати киянам, що завтра з 8 години ранку закінчиться посилена комендантська година. Але вона не скасовується зовсім. І з завтрашнього дня буде тривати, як було визначено раніше — з 22.00 до 7.00. У цей час рух власним транспортом, окрім того, що має спецперепустки, заборонено. І ті люди, які перебуватимуть у цей час на вулиці, будуть вважатися членами диверсійних груп. Місто живе в умовах воєнного стану. Тому не наражайтеся на небезпеку. Прошу всіх дотримуватися правил. Бо в столиці продовжують знешкоджувати диверсійні групи. В деяких районах відбуваються перестрілки. І навіть в дозволені години виходьте в місто виключно за нагальної необхідності. В магазин, аптеку. Підтримуйте літніх і одиноких людей, яким необхідна сьогодні допомога.

Також зазначу що, почав працювати в столиці координаційний штаб для забезпечення харчами та речами першої необхідності тих киян, яким необхідна допомога. Бізнес вже допомагає. Волонтери долучаються. Дякую всім небайдужим! Збирають допомогу киянам і в деяких містах західної України.

Хочу підкреслити: Росія продовжує воювати проти України не тільки військовою зброєю, а й інформаційно. Створюють фальшиві сторінки представників влади, маніпулюють інформацією, створюючи якісь легенди. Сьогодні створили клон моєї сторінки в Інстаграм. Ввечері російські Інтернет-видання розповсюдили інформацію з посиланням на мене, що Київ нібито оточений і евакуація людей неможлива. І дивно, що це розпочали ширити українські телеграм-канали… Не вірте брехні! Довіряйте інформації тільки з офіційних джерел.

Усі разом, згуртувавшись, ми вистоїмо. Україна переможе! Слава нашій армії, слава нашим громадянам! Слава Україні!


Офіс Президента України станом на 18.10

«Я не хочу, щоб із Білорусі в Україну летіли ракети, літаки та гвинтокрили. Я не хочу, щоб в Україну з Білорусі йшли війська. І він мене запевнив у цьому», – Володимир Зеленський у зверненні розповів про телефонну розмову з Олександром Лукашенком. А ще розповів про те, що вчора ми втратили свою «Мрію» - стару мрію, а нову ми зараз будуємо.

Відеозвернення тут.

Міністерство внутрішніх справ станом на 17.00

  • У Миколаєві наряд Національна гвардія України спільно з міським комісаром зупинили фури з маркуванням мережі АТБ. Під час огляду були виявлені війська окупантів. Почався бій. Всі російські військові були знешкоджені.

Офіс Президента України станом на 15.30

  • Олександр Лукашенко зателефонував Володимиру Зеленському. Політики домовилися, що українська делегація зустрінеться з російською без попередніх умов на українсько-білоруському кордоні, в районі річки Прип'ять. Олександр Лукашенко взяв на себе відповідальність за те, що на час проїзду, переговорів та повернення української делегації всі літаки, гелікоптери та ракети, розміщені на білоруській території, залишаться на землі.

Генеральний штаб ЗСУ станом на 14.42

Оперативна інформація станом на 13:00 27.02.2022 щодо російського вторгнення.

Триває повітряно-наступальна операція, в ході якої ворог продовжує обстріли військової та цивільної інфраструктури. З 00:00 27 лютого російські окупанти нанесли 5 авіаційних та 16 ракетних ударів.

Ще одним центром концентрації окупаційних військ стала Республіка Білорусь:

  • - до аеродрому МАЧУЛИЩІ перекинуті 10 вертольотів зі складу 15 бр АА, що базується в населеному пункті Остров Псковської області, а також 2 літаки Ан-124 повітряно-космічних сил;
  • - до аеродрому БАРАНОВИЧИ – чотири винищувача-бомбардувальника Су-34.

Перегрупувавши війська, противник проводить наступальні дії в напрямку Києва. Сили оборони столиці успішно захищають місто. Командувачем оборони Києва є генерал-полковник Олександр Сирський, комендантом оборони міста - Герой України, полковник Сергій Собко.

Ворог продовжує вчиняти воєнні злочини, здійснюючи обстріли мирних українських міст ХАРКІВ та БАЛАКЛЕЯ.

Триває відчайдушна оборона міста ХЕРСОНА.

Угруповання Чорноморського флоту ЗС РФ виведено з морських баз із завданням уражати надводні сили ВМС України.

Противник здійснював спроби висадки морського десанту в районі ЧОРНОМОРСЬКА. Ворожий десант знищено.

Підрозділи Тихоокеанського флоту ЗС РФ також залучені до ведення бойових дій.

Міністерство внутрішніх справ станом на 14.06

Російські пірати захопили два українських судна із мирними екіпажами

Вчора, оголосивши «контртерористичну операцію» в північно-західній частині Чорного моря, кораблі ВМС РФ захопили в полон ще два цивільних українських судна. Вкотре країна-агресорка нехтує всіма нормами та конвенційними положеннями міжнародного мореплавства.

Танкер «Афіна» перебуваючи в територіальному морі Румунії, у 22 милях від острова Зміїний, отримав відкритим каналом зв'язку та безпеки судноплавства команду підійти до військового корабля РФ для проведення огляду. Про це судновласник танкера «Афіна» негайно повідомив всі компетентні органи в Україні.

Тим часом відстежуючи рух суден в даному районі, морські прикордонники зафіксували факт різкої та нелогічної зміни курсу ще одним судном під українським прапором. Суховантаж «Принцеса Ніколь» з румунських вод так само прямував до острова Зміїний.

Майже одразу, як обидва цивільних судна підійшли до військових кораблів РФ, на них було відключено АІС і припинили виходити на зв'язок.

А вже сьогоднішнім ранком системи автоматичної ідентифікації суден показали їх перебування у 18 милях від окупованого Криму. Таким чином, командири і офіцери вмф рф в черговий раз зухвало порушуючи норми міжнародного морського права, під прикриттям самопроголошеної контрртерористичної операції перетворилися на звичайних безпринципних піратів, не гідних шляхетного звання МОРСЬКОГО ОФІЦЕРА.

Піратське захоплення двох суден під українським прапором із майже 50 мирними членами екіпажів, тисячами тон дизпалива і зерна принижує і перетворює у примітивних грабіжників, фактично позбавляючи погон і честі.

Таким чином, російські військові кораблі в черговий раз зухвало порушуючи норми міжнародного морського права, під прикриттям самопроголошеної контртерористичної операції здійснили піратське захоплення двох суден під Українським прапором із майже 50 мирними членами екіпажів.

ДСНС станом на 13.30

  • Київська область. 27 лютого о 12:21 м. Ірпінь внаслідок обстрілів по вул. Озерна сталося загорання трьох приватних житлових будинків. За попередньою інформацією в підвалах можуть укриватися люди. Від ДСНС залучено 5 осіб та 1 од. техніки.

Міністерство внутрішніх справ станом на 12.55

  • У Вінниці поліцейські та працівники Служби безпеки України затримали ворожого диверсанта, який позначав відповідними мітками маршрут руху для ворога. У затриманого правоохоронці вилучили автоматичну зброю з оптичним прицілом, набої та відповідне спорядження.Закликаємо громадян бути пильними та повідомляти про підозрілих осіб, транспорт, залишені предмети на спецлінію поліцію 102.
  • Від наших західних партнерів для авіації Повітряних Сил Збройних Сил України надійшла велика партія ракет класу "повітря-повітря". Вони уже під крилами наших винищувачів. Льотчики запевняють, що на всіх окупантів вистачить!
  • Колишніх рятувальників не буває! На звернення до ветеранів підсилити караули пожежно-рятувальних підрозділів до штабу по роботі з ветеранами звернулися вже 24 ветерани. В частині підрозділів, вони вже заступили на чергування. Зокрема у Черкасах, Корсунь-Шевченківському, Драбові та Чорнобаї. Нагадуємо, кожен ветеран, якщо має сили, та бажання допомогти побратимам може звернутися до керівника підрозділу у якому він проходив службу до звільнення.

Міністерство внутрішніх справ станом на 12.45

УВАГА ТЕРМІНОВО НАДВАЖЛИВО. Українські військові розшукують колону ворожої техніки, що позначена літерою V.

Наголосимо! Це особливо небезпечні терористи, які прибули в Україну зі спеціальним завданням.Техніка рухається в бік Києва.

Дуже важливо.

Звертаємося до всіх громадян Київської області та Києва! Всі хто бачив, зафіксував, знає місце знаходження цієї колони, терміново надати дані українським захисникам, або за можливості не дозволити їх подальше переміщення.

Це вкрай важливо!

Для цього функціонує спеціальний ОФІЦІЙНИЙ чат-бот в Telegram - https://t.me/stop_russian_war_bot Достовірність перевірена! Бот отримує та передає інформацію на відповідні штаби реагування. В разі перебоїв в роботі бота, прохання надсилати інформацію в особисті повідомлення телеграм-акаунту.

Слава Україні!

Генеральний штаб ЗСУ станом на 12.35

Як воюють російські окупанти в Україні

Командування повітряних сил станом на 11.55

Маємо гарні новини! Від наших західних партнерів для авіації Повітряних Сил Збройних Сил України надійшла велика партія ракет класу "повітря-повітря". Вони уже під крилами наших винищувачів.Льотчики запевняють, що на всіх окупантів вистачить! Слава Україні! Дякуємо союзникам антипутінської коаліції за потужну підтримку Українського війська!

Сухопутні війська ЗСУ станом на 11.45

Ірпінь. Мер повідомляє, що місто відбили


ДСНС станом на 11.35

  • Піротехнічний підрозділ Головного управління ДСНС України у Миколаївській області надає допомогу в ліквідації наслідків ворожих обстрілів. З місця бойового зіткнення по проспекту Центральному 259 м. Миколаєва біля торговельного центру 'Делікатес" вилучено 23 одиниці артилерійських снарядів калібром 122 мм та 2 протитанкові гранати, які знищені у спеціально відведеному місці.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр станом на 11.20

Сумарні орієнтовні втрати ворога за три попередні доби (24,25,26) загарбницької війни Російської Федерації в Україні.

  • Літаки 27
  • гелікоптери 26
  • Танки 146
  • Бойові броньовані машини 706
  • Гармат 49
  • ЗРК БУК 1
  • Град 4
  • Автомобільна техніка 30
  • Цистерни 60
  • БпЛА ОТР 2
  • Кораблі/катери 2
  • Засоби ППО
  • Особовий склад орієнтовно 4300(уточнюється)

    Інформація орієнтовна і може уточнюватись, оскільки ії вкрай складно отримувати після бою, адже командири насамперед зосереджуються на веденні бою. Крім того інформацію ми можемо отримати лише по завершенню бою, а бої бувають вкрай тривалі у часі. Надходження даних може відбутись наступного дня, а іноді і через день. Крім того, якщо бій тривав вночі, і розпочався в одну календарну дату, а завершився в іншу, то доволі складно відділити у яку саме добу стались ті чи інші втрати.

Головнокомандуючий ЗСУ Валерій Залужний станом на 11.10

Що Байрактар животворящий робить! с. Чорнобаївка, Херсонська область. Welcome to hell!

ДСНС станом на 11.05

  • Відео з м. Охтирка Сумської області 27 лютого. Рятувальниками ДСНС та добровольцями проводиться аварійна операція по рятуванню людей та вивільненню з-під завалів тіл загиблих. Залучено 40 рятувальників, техніка ДСНС, 50 цивільних, важка інженерна техніка. Наразі деблоковано тіла чотирьох загиблих громадян.

Генеральний штаб ЗСУ станом на 11.00

Оперативна інформація станом на 10.00 27 лютого 2022 року щодо російського вторгнення

  • Противник продовжує агресію проти України. Основні його зусилля зосереджені на Поліському та Сіверському операційних напрямках з метою блокування міста КИЇВ.
  • На Поліссі противник продовжує нарощувати своє угруповання. Підрозділи 36 загальновійськової армії Східного військового округу ЗС РФ здійснюють рух у напрямках Бучі, Капітанівки та Білогородки.
  • Для наведення переправ через річки Тетерів та Ірпінь та матеріально-технічного забезпечення підрозділів окупантів, з території Білорусі у напрямку Чорнобиля переміщуються інженерні підрозділи.
  • Російська армія відчуває гостру нестачу палива та продовольства, тому активно використовується залізнична інфраструктура Республіки Білорусь з метою доставки військових вантажів для російських окупаційних військ на територію України.
  • Підрозділи Центрального військового округу ЗС РФ продовжують рух у напрямках Борисполя та Ічні. Здійснюється висування резервів.
  • Противник облаштував понтонну переправу в районі населеного пункту Комарина через річку Десна та у районі Оране через р. Тетерів.
  • РФ перебазувало тактичну авіаційну групу літаків Су-34 з Московської області на аеродром Барановичі на території РБ.
  • На Сіверському напрямку російські окупанти силами до 14 БТГр (зі складу 90 танкової дивізії та 41 загальновійськової армії) завершили перегрупування та продовжили наступ з метою блокування КИЄВА з північно-східного напрямку.
  • Після невдалої спроби заволодіти Черніговом окупанти здійснюють обхід міста в напрямку Іванівки та Козельця.
  • На напрямку Суми, Прилуки, ворог вклинився на глибину до 200 км, але був зупинений.
  • Частина сил Північного флоту ЗС РФ у складі до двох батальйонних тактичних груп продовжила наступ у напрямку Кременчука, вклинилася на глибину до 120 км. Ворога зупинено.
  • На Слобожанському напрямку Збройними Силами України в результаті бойових дій нанесено значних втрат підрозділам 20 загальновійськової армії ЗС РФ. Знищено БТГр 4 танкової дивізії. Через значні втрати управління дивізією дезорганізовано.
  • За даними розвідки здійснюється підготовка до виведення підрозділів на територію Бєлгородської області. Розглядається рішення про термінове введення резервів.
  • На Таврійському напрямку противник продовжує наступальні дії, перегруповується для наступу у напрямку Херсон – Миколаїв. Силами до двох БТГр зі складу 20 мотострілецької дивізії ЗС РФ веде наступальні дії на напрямку Мелітополь – Василівка, частиною сил - на напрямку Бердянськ – Маріуполь.
  • Кораблі Каспійської флотилії та Чорноморського флоту ЗС РФ, зокрема фрегати “Адмирал Макаров” та “Адмирал Ессен” здійснювали пуски крилатих ракет типу “Калібр”.
  • На Сіверському напрямку оперативне угруповання Збройних Сил України стримує просування противника на напрямку Конотоп – Полтава – Київ та веде оборонні бої на визначених рубежах.

Разом переможемо! Слава Україні!

Міністерство внутрішніх справ станом на 10.50

Інтернетом шириться інформація, що внаслідок масового бомбардування Києва всіма доступними Російській Федерації видами зенітного та ракетного озброєння снаряди влучили у пункт захоронення радіоактивних відходів київської філії «Об‘єднання Радон».

Сьогодні наші рятувальники Київського гарнізону та співробітники Дослідно-випробувальної лабораторії Головного управління ДСНС України у м. Києві виїхали на місце події для розвідки та вимірювання радіаційного фону повітря. На місці було встановлено, що внаслідок обстрілів, невідомий об’єкт влучив поруч з підприємством та не потрапив у важливі об‘єкти.

Як зазначила Олена Полякова, заступник директора ДСП «Об’єднання Радон» з виробничих питань: «Виходу радіонуклідів в оточуюче середовище не відбулося, радіаційний фон в нормі, поверхневого забруднення немає.» Також на місці працювала дослідно-випробувальна лабораторія Головного управління, яка підтвердила, що загрози для населення немає.

Київська міська державна адміністрація станом на 10.07

  • На вулиці Лаврухіна стався вибух у дворі 16-поверхівки: загорілися 7 приватних автівок.Проводиться евакуація людей з 1 під'їзду. За попередніми даними, загиблих не виявлено, потерпілі — попередньо з легкими ушкодженнями. Знищені та загорілися 7 приватних легкових авто. Вибуховою хвилею пошкоджено вікна, балкони з 1-15 поверх.

Президент України Володимир Зеленський. Відеозвернення 10.00

Те, що окупанти роблять Харкову, Охтирці, Києву, Одесі та іншим містам і селищам, тягне на міжнародний трибунал.

Міністерство внутрішніх справ станом на станом на 9.50

Поліцейські та громадські активісти без жодного пострілу зупинили колону російських танків. Згуртовані і сильні!

У Крюківцях Чернігівської області поліцейські разом з мирним населенням вийшли на дорогу зупиняти російські танки. Наші поліцейські не тільки підтримують правопорядок на вулицях,але і готові не дати пройти ворогу. Поліцейські проти колони танків, ризикуючи власним життям стояли пліч о пліч з місцевими жителями, щоб російська техніка розвернулася до себе додому в Росію.

Ми намагаємося зупиняти окупантів не тільки важкою зброєю, а і словами. Якщо вони не почують, то на жаль, доведеться пояснювати біль жорстоко.

Це наша Держава! За Україну до перемоги!

Укрзаліізниця станом на 9.35

  • Укрзалізниця вивезла 23 вагони-цистерни пального з нафтобази у Василькові (Київська область), яка зазнала ракетних ударів ворога. Залізничники оперативно відреагували на ситуацію та врятували надважливе пальне для оборони нашої країни. Дякуємо нашому машиністу та складачу поїздів за мужність та залізні нерви.

ДСНС станом на 9.32

  • На Київщині 27 лютого о 08:20 у м. Буча по вул. Вокзальна 101 сталося попадання снаряду в дев’ятиповерховий житловий будинок з подальшим загоранням. Пожежа локалізована. Попередньо жертв та постраждалих немає. Від ДСНС залучалося 5 осіб та 1 од. техніки. Підрозділи ДСНС залишили місце події в зв’язку з обстрілами.

Держприкордонслужба станом на 9.05

На Сумщині охоронці кордону та нацгвардійці вступили в бій з диверсійно-розвідувальною групою.

Правоохоронці отримали інформацію про підозрілих осіб, які розставляють мітки по місту під час патрулювання. Для перевірки цієї інформації вибула група розвідувального відділення у складі прикордонників та нацгвардійців. На одній із вулиць військовослужбовці виявили палаючий автомобіль та зупинились, аби перевірити чи є люди в автівці та надати допомогу. Однак були обстріляні диверсійно-розвідувальною групою.

Прикордонники з нацгвардійцями вступили в бій, в результаті якого два прикордонники загинуло, один нацгвардієць поранений. Пошкоджено також автомобіль прикордонників. Наразі перевіряється район ймовірного знаходження диверсійної групи.

Прикордонники разом з представниками інших складових сил безпеки продовжують протистояти російському вторгненню та протидіяти диверсійній діяльності. Просимо місцеве населення допомагати українським воїнам звільнювати від нечисті українську землю. Разом до перемоги!

Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко станом на 9.00

Ворог намагався прорватися в наші міста, але місто Київ, Чернігів, Маріуполь, Харків знаходяться повністю під українським контролем. Незважаючи на те, що росіяни засилають свої ДРГ, починають стріляти в критичну інфраструктуру, усі наші міста ми відстояли, ми стоїмо тут і продовжуємо вбивати ворога. Росіяни цієї ночі стріляли по нафтобазі у Василькові. У Василькові була велика пожежа. В Харкові попали в будинок, попали в газопровід. Була також велика пожежа в одному з районів Харкова. Проте міста наші, ми боремося.


Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний станом на 8.52

  • Повітряні Сили ЗСУ кілька хвилин тому збили крилату ракету, випущену по столиці України з території Республіки Білорусь літаком ТУ-22. Це черговий воєнний злочин РБ і РФ.

ДСНС станом на 8.22

Оперативна інформація щодо пожежі сховища з нафтопродуктами у Київській області.

27 лютого приблизно о першій ночі поблизу села Крячки Фастівського району внаслідок обстрілу виникло загоряння сховища з нафтопродуктами на базі «КЛО». На даний час горіння відбувається в межах обвалування, розповсюдження пожежі немає. Загрози для людей немає.

Підрозділи ДСНС приведені у готовність і за першої можливості будуть введені на гасіння після закінчення обстрілів. Крім того створено резерв Кіровоградської і Черкаської області до 200 осіб і 50 одиниць техніки ДСНС.

Інформація щодо жертв та постраждалих уточнюється.


Генеральний штаб ЗСУ станом на 7.30

Оперативна інформація станом на 06:00 27.02.2022 щодо російського вторгнення. Російський окупант знизив темпи наступу, але все ще продовжує спроби розвити успіх на окремих напрямках в наступальній операції проти України.

Триває четверта доба російського воєнного вторгнення проти України.

Колони броньованої техніки російських агресорів уповільнили темпи просування вглиб території України. Війська противника, позбавлені своєчасного поповнення запасів палива та боєприпасів, зупиняються.

Особовий склад окупаційних військ, переважна більшість яких є молоді строковики, виснажена попередніми військовими навчаннями та має низький морально-психологічний стан. За наявною інформацією мають місце факти дезертирства, відмови військовослужбовців ЗС РФ від участі в бойових діях проти України та здачі у полон.

Основною тактикою дій окупантів залишається рух та захоплення неве

Теги: війна агресія спротив Генштаб Міноборони ЗСУ ДПСУ МВС Нацполіція  
Матеріали по темі