Фоторепортаж

​Як працює житомирський Центр захисту тварин під час війни. Фоторепортаж

7 April 2022, 10:02

Війна – час, коли потребують допомоги не лише люди. Вимушено залишаючи свої домівки, люди досить часто з різних причин залишають і своїх домашніх улюбленців, і до безпритульних вуличних тварин додаються ще колишні домашні.

Багато волонтерів залишилися у місті зі своїми вуличними підопічними. Люди продовжують годувати тварин та піклуватися про них.

Під час війни працює і міське комунальне підприємство «Центр захисту тварин». Його директорка Олександра Мельник розповідає, що переїхала зі своєї квартири жити на підприємство у перші дні війни разом зі своїм котом. Тоді ж вона підібрала ще одну кішку.

Зараз Олександра живе на території підприємства у компанії двох власних котів та 28 собак. Каже, що до життя на підприємстві вже адаптувалися. А кілька собак за цей час уже навіть навчилися спускатися у підвал по тривозі. У холі Олександра облаштувала собі ліжко та імпровізований туалетний столик. Тут же зберігається гуманітарна допомога, яку Центру захисту тварин привозять з країн Європи та яку підприємство роздає людям, що піклуються про безпритульних тварин.

«Працюємо так, як і до війни. Навіть більше. Зранку проводимо відлов безпритульних тварин на стерилізацію. Потім працівники виїжджають розвозити гуманітарну допомогу для опікунів безпритульних тварин. Тим часом наші ветеринари проводять операції та ведуть прийом. Прийом хатніх тварин у нас за тими ж цінами, які і були. Безпритульних тварин стерилізують та лікують безкоштовно. У перші тижні війни ми не могли виїжджати на відлов для стерилізації через брак бензину. Зараз ситуація також не найкраща, але ми знаходимо рішення. Дуже вдячні усім нашим благодійникам, які допомагають тваринам», – розповідає Олександра Мельник.

Щоб отримати корм для тварин у якості допомоги, людям, які опікуються безпритульними тваринами, потрібно звернутися у КП «Центр захист тварин» за телефоном 067 558 77 68. Там перевірять інформацію та у порядку черги і за можливістю доставлять допомогу на вказану адресу.

У Центрі кажуть, що у них навіть під час час війни є хороші новини – працівникам вдалося знайти нові родини двом собакам та одному коту. Також тварин з інвалідністю вдалося відправити до Польщі.

«Це було дуже складне рішення. Але після ситуації з притулком у Бородянці я розумію, наскільки воно було правильним. Зараз ці тварини знаходяться на дообстеженні та карантині, а потім їм шукатимуть нові родини. Ми слідкуємо за їх долею. Також це дало нам змогу взяти ще тварин з вулиці на їх місце. Ми також готові допомагати КП з міст, у яких зараз ситуація складніша, ніж у нас, готові за можливості прийняти певну кількість їх тварин, які знаходяться у критичному стані. Я дуже вдячна тим людям і волонтерам, які не залишають тварин у цей складний час. І дуже вдячна своїй команді, вони усі роблять неймовірну роботу, без них така допомога тваринам була б не можлива», – розповіла директорка.

Як відловлюють собак працівники КП «Центр захисту тварин», дивіться у фоторепортажі від 18 березня 2021 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тварина собака кіт безпритульний собака Центр захисту тварин  
Матеріали по темі