Суспільство

За період війни кількість офіційних вакансій у Житомирський області зменшилась у 4 рази, на одне місце претендує 19 безробітних

8 April 2022, 18:21

Ринок праці Житомирської області зазнав суттєвих змін під впливом війни: кількість вакансій і, відповідно, працевлаштованих зменшилась у 4-4,5 рази.

Про це 8 квітня повідомила пресслужба Житомирського обласного центру зайнятості.

«Так, якщо у березні минулого року роботодавці області зареєстрували у службі зайнятості майже 3300 вакансій і близько 2500 безробітних були працевлаштовані, то у березні нинішнього року – близько 740 вакансій і 650 працевлаштованих. Торік у березні щодня приступали до роботи близько 130 безробітних, цьогоріч – 30-35 людей у день отримували робоче місце», – йдеться у повідомленні.

За період з 24 лютого по 5 квітня були працевлаштовані понад 1040 безробітних, зареєстрованих у підрозділах Житомирської обласної служби зайнятості. Кращі шанси стати до роботи мали жителі Любарщини, Новоград-Волинщини, Житомира, Андрушівщини, Ружинщини, Бердичівщини та Коростенщини: тут за час воєнних дій найбільше безробітних були забезпечені місцем праці.

Набір працівників здійснювали, в основному, агрофірми, фермерські та лісові господарства, комунальні установи й підприємства, окремі заводи та виробничі підприємства, приватні компанії різного профілю.

Нині в службі зайнятості області зареєстровано близько 590 пропозицій роботи для понад 11200 безробітних. Тобто на одне вільне робоче місце претендує в середньому 19 безробітних, тоді як до війни було 5-6 кандидатів на вакансію.

Також в обласному центрі зайнятості надали інформацію про кадровий попит на початку квітня.

Так, у професійному розрізі найбільше нині пропозицій праці – для робітників з обслуговування й експлуатації технологічного устаткування і машин, кваліфікованих робітників з інструментом, професіоналів та працівників сфери торгівлі і сільського господарства.

У десятці найбільш затребуваних працівників – трактористи-машиністи сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, водії автотранспортних засобів, робітники на лісокультурних (лісогосподарських) роботах, продавці продовольчих товарів, інспектори пенітенціарної системи, швачки, підсобні робітники, слюсарі-ремонтники, бухгалтери і листоноші.

У період війни перелік професій, які найбільш потрібні роботодавцям, практично не змінився. Серед працевлаштованих, приміром, у березні – найбільше трактористів (понад 130 людей), водіїв (близько сотні), продавців, електрогазозварників, операторів заправних станцій, прибиральників. Потрібні були також агрономи, бухгалтери, пожежні, інженери лісового господарства, лікарі, медсестри, дорожні й підсобні робітники.

Нагадаємо, станом на 22 березня 2022 року в обласній службі зайнятості було зареєстровано 585 пропозицій роботи. Серед найбільш затребуваних професій були водій, тракторист, продавець.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Центр зайнятості служба зайнятості ЦЗ вакансія безробіття безробітний  
Матеріали по темі