Суспільство

Десантники житомирської бригади показали, як британський ПЗРК Starstreak збиває російський «Орлан»

10 April 2022, 11:24

Десантники житомирської 95-ї окремої десантно-штурмової бригади збили російський безпілотник «Орлан».

Про це 10 квітня повідомив офіцер бригади Юрій Кочевенко.

«Перше успішне бойове застосування ПЗРК Starstreak в україно-російській війні. ППО 95 ОДШБр знищили російський БПЛА Орлан, який рашисти називали недосяжним для наших ПЗРК. Вважайте це привітом від українських десантників Борису Джонсону. Дякуємо Великій Британії. Підтримку союзників використовуємо ефективно. Дайте ще», - йдеться у дописі, до якого додане відео.

Увага, на відео присутня ненормативна лексика

Згодом командування ДШВ уточнило, що черговий російських БПЛА «Орлан-10» було збито підрозділом протиповітряної оборони 95-ї бригади в Харківській області.

«На Харківщині, підрозділ протиповітряної оборони 95ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних Сил України з ПЗРК британського виробництва «Starstreak» успішно знищив черговий російських БПЛА «Орлан-10». Слід відзначити, що це вже другий збитий багатоцільовий безпілотний авіаційний комплекс «Орлан-10» рашистів, перший БПЛА такого типу – був збитий вчора. На відео зафіксовано перше бойове застосування ПЗРК «Starstreak» в бойових умовах саме підрозділом Десантно-штурмових військ Збройних Сил України», -

На фото нижче – залишки збитого 10 квітня БПЛА

Нагадаємо, наприкінці березня Міністерство оборони Великої Британії передало Україні партію переносних зенітно-ракетних комплексів Starstreak. 9 квітня в Київ приїхав прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон для зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

Як повідомляв Житомир.info, 1 квітня 2022 року військовослужбовцями житомирської 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ було збито два російські транспортно-бойові вертольоти Мі-8. За день 5 квітня житомирські десантники знищили з ПТРК «Стугна-П» російський бойовий вертоліт Ка-52, три танки та автомобільний паливозаправник підрозділу ЗС РФ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна 95 бригада безпілотник ДШВ  
Матеріали по темі