Місто

У Житомирі суб’єктам рекламного бізнесу дозволили два місяці не платити за користування місцями розташування реклами

28 April 2022, 11:10

У Житомирі суб’єктів рекламного бізнесу звільнили від оплати за тимчасове користування місцями розташування рекламних засобів з 1 березня по 1 травня 2022 року.

Рішення ухвалили на позачерговому засіданні міськвиконкому 28 квітня.

«Надходять численні звернення від суб’єктів рекламного бізнесу стосовно звільнення від плати за тимчасове користування місцями розташування рекламних засобів. Ми бачимо, що зараз крім соціальної реклами на рекламних конструкціях більше нічого і не розташовується, тому бізнес просить. Крім того, від Міністерства культури надійшов лист мерам всіх міст України: просять розглянути можливість зниження орендної плати за користування місцями для розташування спеціальних конструкцій зовнішньої реклами на час дії воєнного стану на 100%», - поінформував директор департаменту містобудування та земельних відносин міської ради Ігор Блажиєвський.

Мер Житомира Сергій Сухомлин нагадав, що частина рекламних конструкцій була демонтована територіальною обороною для захисту міста.

«Будувалися фортифікаційні споруди, і не тільки в Житомирі, а й за десятки кілометрів навколо Житомира. Тому окрім неможливості розміщення реклами, вони (оператори рекламного ринку) ще й матеріальні збитки отримали, але це війна, і після війни будемо вже розбиратися з цими всіма збитками», - наголосив Сергій Сухомлин.

Після цього присутні члени виконкому одноголосно підтримали рішення про врегулювання оплати за тимчасове користування місцями розташування рекламних засобів в умовах воєнного стану. Зауважимо, що Верховна рада 21 квітня затвердила указ президента щодо продовження дії воєнного стану до 25 травня 2022 року, але в рішенні виконкому звільнення від плати діятиме лише до 1 травня.

«Розглянувши заяви розповсюджувачів зовнішньої реклами щодо звільнення від плати за тимчасове користування місцями розташування рекламних засобів, що перебувають у комунальній власності Житомирської міської територіальної громади, на час дії воєнного стану виконавчий комітет міської ради вирішив встановити, що з 01 березня 2022 року по 01 травня 2022 року не нараховується плата за тимчасове користування місцями розташування рекламних засобів, що перебувають у комунальній власності Житомирської міської територіальної громади», - йдеться в оприлюдненому 15 квітня проєкті рішення виконкому.

Нагадаємо, з середини березня до середини квітня з дозволу Ради оборони області в центрі Житомира зрізали білборди.

Як повідомляв Житомир.info, 28 лютого 2022 року у Житомирі з’явилися білборди з крилатою фразою прикордонників з остова Зміїний, на честь якої в квітні Укрпошта виготовила марку та конверт. 17 березня мер Житомира у вечірньому зверненні просив рекламні агентства прибрати зовнішню рекламу з ненормативною лексикою, бо багато житомирян цим обурюються. Станом на 22 березня в Житомирі ще була зовнішня реклама з напрямком руху «руського корабля», але деякі білборди з цією фразою вже були демонтовані, також багато рекламних конструкцій в обласному центрі стоять порожні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком реклама Блажиєвський оренда білборд бізнес  
Матеріали по темі