Влада

Керівник ОВА та мер Житомира проводять брифінг щодо ситуації з паливом

6 May 2022, 10:40

У Житомирі на Михайлівській 6 травня керівник обласної військової адміністрації Віталій Бунечко та мер Сергій Сухомлин проводять брифінг щодо ситуації з паливом.

«Було знищено найбільших наш Кременчуцький нафтопереробний завод, який давав левову частку пального. Крім того, війна з російським агресором розірвала наші ланцюги поставок палива з росії. Зараз ми дійсно маємо невелику енергетичну кризу, бачимо черги, які виникають на заправних станціях. Хочу сказати, що президент України, Уряд України робить все для того, щоб ця криза була подолана. І я вас хочу запевнити, що в найближчий тиждень-два наша держава буде повністю забезпечена паливом. Треба бути готовим до того, що виростуть ціни, бо поставки будуть з Європи», - сказав Віталій Бунечко.

Детальніше дивіться у сюжеті на нашому сайті

Нагадаємо, на засіданні Уряду 29 квітня прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповідав, що основна причина дефіциту пального – знищення ворогом частини інфраструктури, в тому числі зупинка Кременчуцького нафтопереробного заводу, для вирішення питання дефіциту пального на АЗС внесли зміни до державного регулювання цін на нафтопродукти, підвищивши граничний рівень торговельних надбавок, які нараховуються до середньої вартості 1 літра палива: дизпалива – з 5 до 7 гривень з урахуванням ПДВ (на 40%), бензинів автомобільних – з 4,55 до 6,50 гривень з урахуванням ПДВ (на 42,8%). Роздрібні мережі АЗС у період з 29 квітня по 2 травня відкоригували ціни на бензини й дизельне пальне з урахуванням торгової надбавки, визначеної Урядом

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2022 року Верховна рада ухвалила урядовий законопроєкт про скасування акцизу на пальне та зниження ставки ПДВ з 20% до 7% і Мінекономіки з 18 березня анонсувало зниження цін на пальне: дизпаливо буде коштувати на 5 грн дешевше (зниження з 44,90 до 39,96 за літр), бензин – на понад 7 грн дешевше (зниження з 43,52 до 35,76 грн за літр). 19 березня середня ціна А-92 знизилася на 7,86 грн/л і становить 33,69 грн/л, А-95 – на 7,84 грн/л і становить 34,42 грн/л, ціна дизпалива зменшилася на 5,85 грн/л і становить 37,17 грн/л. За розрахунками Міністерства економіки на 22 квітня 2022 року середня ціна літра дизпалива становить 33,66 грн, а бензинів – 29,55 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бунечко бензин дизпаливо ціна пальне 
Матеріали по темі