Фоторепортаж

​Як нацгвардійці бережуть порядок на вулицях Житомира. Фоторепортаж

26 May 2022, 15:59

За будь-якої погоди на міських вулицях можна побачити патрулі у складі трьох бійців Національної гвардії України. У службовому авто або пішки, іноді у компанії службових собак, правоохоронці бережуть безпеку мирних міських жителів Житомира.

Основна специфіка їх роботи – забезпечення публічного порядку і безпеки. Робота Національної гвардії регулюється Законом України про Національну гвардію України.

У Житомирі на патрулюванні 8 маршрутів для пішого патрулювання та 2 екіпажі. На двох з маршрутів працюють кінологи з собаками. Маршрути охоплюють все місто.


Наразі патрулюють вулиці міста переважно чоловіки, жінки залучені до інших видів правоохоронної діяльності.

Службу вони несуть 12 годин: з 8 ранку до 20 вечора.

За час патрулювання проходять 20-30 кілометрів пішки.

Свій маршрут вони долають, несучи на собі близько 18-20 кг спорядження.

Такі величезні навантаження потребують сили, а що підтримає сили краще, ніж гарний обід? Тож нацгвардійці показали один зі своїх обідів, енергетична цінність якого 1940 ккал.


В обов'язки нацгвардійців під час військового стану входить перевірка документів, особистих речей і телефонів. Перевірити з метою безпеки можуть будь-яку людину. Тож просять не ображатися та не боятися.

Якщо все добре після перевірки, людині бажають гарного дня і відпускають.

Якщо у телефоні знаходять фотографії блокпостів, переміщення техніки,російські номери тощо, то викликають контррозвідку, яка перевіряє далі. Якщо знаходять, заборонені речовини – викликають опергрупу.

Найчастіше кримінальне правопорушення зараз – це статті 309 та 307 КК України.

Довідково: Ст. 309 - Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту.

Ст. 307 - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів

Нацгвардійці кажуть, що курйозних випадків у їх роботі вистачає, але розповідати їх "на камеру" відмовляються. Лише кажуть: у інших підрозділів були цікаві ситуації – коли на початку військового стану ловили порушників під час нанесення у громадських місцях написів, що стосуються телеграм-каналів, які розповсюджують наркотики, то порушники добровільно здавалися за статтями 307 та 309 і клялися, що не зрадники, і не ставлять мітки.

Перехитрувати правоохоронців не вийде: вони вміють за зовнішніми ознаками відрізнити, чи вживає людина заборонені речовини, а за поведінкою визначають, чи є людині що приховувати. Службовий пес Рем теж не помиляється – він проігнорує ваш обід, проте може унюхати згорточок заборонених речовин, схований у запальничку.


Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НГУ Нацгвардія патруль патрулювання  
Матеріали по темі